Foto: DELFI
Man šķiet, es zinu, ko Tu dari sestdienu vakaros. Es uzminēju? "Midsomeras slepkavības"? Domāju, ka iedzert glāzi vīna kopā ar vecāko inspektoru Bārnabiju ir tūkstošiem ļaužu "guilty pleasure" – mazais prieciņš, patiesībā pilnīgi bez vainas sajūtas.

Un kāpēc lai būtu vainas sajūta – ir sestdienas vakars, un mēs esam pelnījuši vīna glāzi, tāpat kā Bārnabijs. Ja vien viņš paspēj to iemalkot, pirms seržants atkal nestāv pie durvīm ar vainīgu seju un ziņu par nākamo slepkavību.

Vainas sajūta nerodas pat tad, kad vecais Bārnabijs nomainās ar jauno un tad atkal atpakaļ, un mums patīk viņi abi. Nav jau nekāda lielā krāpšana! Galu galā, viņi ir brālēni, vīns garšo abiem un, šķiet, abi arī tīri ciešami gatavo, ja dzīve piespiež. Gēni, acīmredzot. Ak, jā, un pats galvenais, abi lieliski tiek galā ar slepkavībām.

Jāatzīst, ka ir diezgan omulīgi ieritināties dīvānā, uzkost un iemalkot, un skatīties baisos notikumus pasaku pasaulē Midsomerā. (Ai, un ja vēl var ieritināties kādam līkumiņā...) Vīns jau nav obligāti, šovakar sanervozējies Bārnabijs, piemēram, atgāzās mājās dīvānā un palūdza viskiju. "Tik slikti?" saprotoši pajautāja viņa sieva.

Starp citu, ko Tu uzgrauz un iemalko, skatoties Midsomeras? Kas ir Tavi omulīgie mājas filmu vakaru ēdieni? Vai Tavās mājās pierasts uzcept kādu siermaizīti, sagatavot kādu siera plati vai iemest popkornu mikroviļņu krāsnī, lai filmu vakars būtu vēl omulīgāks? Nez kāpēc vienmēr gribas visas baudas kopā – lai tiek gan acīm, gan vēderam.

Nav jau tik svarīgi, galvenais ir omulības sajūta un bailīgu notikumu skatīšanās, kad asinis pludo, lietusmēteļos tērpti stāvi gumijniekos soļo pa tumsu, cirvi vicinot, cilvēki gāžas pa trepēm, no jumtiem gāžas angļu muižu smagākie rotājumi, un tas viss – pieaugušo Leļļu teātrī. Reālajā pasaulē, kur valda tik daudz šausmu, Midsomera ar saviem asiņu plūdiem ir tīrais glābiņš. Jo skaidri zināms, ka tas nav pa īstam. Un ir ļoti jauki to zināt, aizejot uz virtuvi ātri uztaisīt vēl vienu siermaizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!