Foto: Shutterstock
Gatavojot ēdienu un rakstot vēstules, mājsēde paiet ātrāk. Nē, nu garlaicīgi jau, protams, nav ne mirkli un darba virtuvē mazāk nepaliek, īpaši, ja visi ir mājās – gan lielie, gan mazie. Vienam garšo tas, otram šis, trešajam vajag tikai filmiņu un samīļoties. Un tas viss – vienlaicīgi! Kā te lai kaut ko pagūst? Plānošana ir visa pamatā! Tieši par to Tev šovakar raksta Līva.

Es sākšu plānot ēdienreizes! Tik daudz reižu esmu to nosolījusies, bet mūždien atrodas kādas atrunas, lai to nedarītu. Jā, ģimenē esam spontāno ideju cienītāji, un nekad nevar zināt, kur ceļi mūs aizvedīs, kur ieturēsim maltīti, vai ieplānotā zupa tajā dienā kārosies, vai vakariņām sagatavotais ēdiens, kas paredzēts arī nākamās dienas pusdienām, nepazudīs jau pirmajā vakarā. Ik pa laikam sevi esmu mierinājusi ar domu, ka tad, kad sākšu plānot ēdienreizes, viss būs vienkāršāk.

Un tad – mājsēde! Tas nozīmē divus lielus un divus mazus ēdājus, kuri, tā vien šķiet, gatavi ēst kā tādi kāmji! Kāds kaut ko nepārtraukti ēd, ledusskapis tiek virināts ik pa laiciņam – spēj tik papildināt interneta veikala pasūtījumu! Mūžīgā domāšana, ko šodien ēdīsim, vai pasūtīts viss nepieciešamais, ar ko būs jāiztiek vismaz trīs dienas, bet beigās tik un tā kārotajam ēdienam pietrūkst vienas vienīgas sastāvdaļas… Vēl trīs nedēļas šādā režīmā es, goda vārds, neizturēšu, tāpēc šodien atkal saku – sākšu plānot ēdienreizes!

Šodien ir tā diena! Speciāli esmu piecēlusies nakts melnumā (sešos no rīta), kamēr visi guļ un nav sākusies darba diena, lai sameklētu vērtīgus padomus – kā to labāk darīt, ar ko sākt?

Tā, skaidrs, ka jāsāk ar savu krājumu izpēti – kas man šobrīd ir pieliekamajā, ledusskapī, kuriem produktiem termiņš iet uz beigām. Tikai viena problēma.. Visi guļ un es nevaru riskēt sākt grabināties virtuvē. Visi būs klāt uz galvošanu, un pirmās brokastis dabūšu taisīt sešos no rīta!

Labi, ķeramies pie plāna B. Taisīšu to smuko ēdienreižu plānu nedēļai, ko redzēju Pinterestā! Atradu noderīgu ideju, ka ēdienus labāk rakstīt uz krāsainām līmlapiņām, kuras pielīmē pie smukas tāfeles virtuvē un tad pēc nepieciešamības pārvieto uz citu dienu vai izmanto atkārtoti. Doma ļoti laba. Tikai… mums virtuvē nav tādas tāfeles!

Līmēt pie sienas? Nu, nē, to tik man vajadzētu, lai mazais visas savas uzlīmes sāktu līmēt pa sienām! Ja jau mamma drīkst…

Ja jau rokos pa datoru pēc padomiem, noteikti varētu sameklēt kādu "online" rīku, kur plānot ēdienreizes. Ķeros klāt meklējumiem. Vienu foršu atrodu, bet tas jāizdrukā – nu nē, printeris mums skaļāks par jebkuru modinātāju, nemodināšu savējos! Pameklēšu kaut ko citu. Tā, te ir programma, kas pat receptes dos, bet pag… Tā grib skaitīt kalorijas! Kas vēl nebūs! Skaitīt kalorijas mājsēdē ir par traku!

Atrodu vēl vienu piemērotu plānotāju, bet tas grib, lai reģistrēju savu e-pastu. Kā tad, piegāzīs ar reklāmām manu jau tā pārbāzto pastkastīti! Un tad…

Ieskanas radio pilnā skaļumā. Ieeju virtuvē – vīrs ir pamodies un mundri šiverē pa ledusskapi. "Ei, uzcepam šorīt pankūkas? Kur mums stāv piens?"

Varu derēt, ka bērni arī tūlīt būs augšā. Lai ko es būtu saplānojusi, skaidrs, ka šorīt brokastīs būs pankūkas. Un, ja vēl pats Misters gatavojas stāvēt pie plīts… Laikam sākšu ēdienreizes plānot rīt!

Un kā Tu tiec galā? Uzraksti! Adrese tā pati: receptes@delfi.lv Mēs gaidīsim. Un turpināsim Tev rakstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!