Foto: Publicitātes foto

Kas ir tas, ko jūs izvēlaties lepni uzdāvināt ārzemju viesiem, lai viņi būtu pārsteigti par Latviju? Man tās ir "Laimas" šokolādes konfektes. Goda vārds! Nu labi, ne visas, bet viena – "Serenāde".

Un jādomā, ka es neesmu vienīgā "Serenādes" fane, jo šis kārums ir izturējis pat gadsimtu pārbaudi un šogad svin jau 85. jubileju!

Atceros no savas ļoti agras bērnības, kā ar vecmāmiņu gājām uz "Laimas" veikalu pretī Āgenskalna tirgum. Bija "tukšie" padomju laiki, bet šajā veikalā vienmēr vēdīja salds šokolādes aromāts, lai arī plauktos un kārbās visbiežāk bija lētās "sūķenes" un nesaprotamie sojas izstrādājumi, nevis īstās šokolādes konfektes. Taču arī tās reizēm palaimējās nopirkt – zaļās "Vāverītes", oranži brūnās "Trifeles" un tumši zilās "Serenādes". Diezgan neticams stāsts šodienas paaudzei, kurai ir pieejams pilnīgi viss, ar ko iepriecina "Laima", vai ne?

Virsrakstā ne velti teikts, ka "Serenāde" ir mīlestības radīta. Tas neattiecas tikai uz ražošanas procesu – jo viss, ko rada ar mīlestību, ir garšīgs! –, bet uz konfektes pašas rašanos.

Konfektes "Serenāde" rašanās leģenda

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!