Foto: DELFI

Var vienkārši paēst. Un var paēst tā, lai ir interesanti. Ceturtdienas vakarā Sapņu fabrikā pirmizrādi piedzīvoja aizraujošs gardēžu teātra šovs Kriminālās vakariņas, kurā apvienotas izsmalcinātas vēderbaudas un intriģējoši teatrāla izrāde.

Šovā iesaistīto personu vārdi īpašus paskaidrojumus neprasa: restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kokteiļu eksperts Edgars Grišulis, režisors Regnārs Vaivars, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, dramaturgs Nils Sakss, aktieris Andris Bulis. Izsmalcinātas vakariņas trijās kārtās, īpaši izmeklēta atmosfēra un aizraujoša teatrāla izklaide, kuras laikā ikviens apmeklētājs pēkšņi kļūst par negaidīta notikuma dalībnieku. Kāda notikuma? Kā jau var spriest pēc nosaukuma - krimināla.

Kriminālās vakariņas - tā ir intriģējoša izrāde, kurā skatītājus gaida dažādi pārsteigumi, jo teju jebkurš no viesiem var izrādīties iesaistīts stāsta darbībā, kļūstot par izmeklētāju vai pat aizdomās turēto. "Izrāde varbūt brīžiem šķiet nedaudz nesaprotama - tu īsti nezini, kas ir un kas nav teātris. Tādēļ vienkārši jābauda Regnāra Vaivara kriminālā etīde, kokteiļi un garšīgais ēdiens, nedomājot, kurš ir un kurš nav aktieris. Un tad vakars būs izdevies," pēc ģenerālmēģinājuma portālam Tasty.lv iespaidos dalījās pazīstamais bārmenis Andris Reizenbergs.

Foto: DELFI

"Šīs ir gardēžu vakariņas pilnīgi noteikti. Brīnišķīgs garšas baudījums Mārtiņa Rītiņa vadībā, ļoti interesanti kokteiļi, paldies ekspertam Edgaram Grišulim! Runājot par uzvedumu, pieļauju, ka diezgan daudz atkarīgs no publikas - kā cilvēki reaģē, vai viņi ir gatavi piedalīties vai tikai pasīvi sēdēt un vērot - sak, izklaidējiet mani!" komentē Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa, piebilstot, ka Kriminālajās vakariņās, gluži tāpat kā jebkurā citā Regnāra Vaivara darbos ir labi sajūtams režisoram raksturīgais humors. "Ārprātīgi laba humora izjūta pret sevi, par ko es viņu tā mīlu un cienu!"

Foto: DELFI

Pasākums, kas līdz šim guvis vērā ņemamus panākumus Igaunijā, Rīgā notiks arī 30. un 31. oktobrī. Plašāka informācija par Kriminālajām vakariņām, kā arī biļešu rezervācija: Gardezuteatris.lv.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!