Foto: DELFI

Dodoties uz paipalu fermu "Rīta putni" Kokneses pusē, gatavojos nokļūt putnu kūtī, kur noteikti būs ļoti skaļi un spalvas ies pa gaisu. Tā vietā nokļūstu stiklotā, zaļumos slīgstošā oāzē, kur skan džezs un vienīgais putnu dzimtas pārstāvis ir kanārijputniņš. Izrādās, paipalas tagad dzīvo citur. Uzņēmuma īpašnieks Bruno Cīrulis ar sievu Baibu Cīruli un uzņēmuma līdzīpašnieks un investors Roberts Inapšs nolēmuši, ka darīs to, kas viņiem padodas vislabāk: ražos paipalu olu produktus un paipalu gaļas delikateses un dzīvos "olalā".

Gardēdības nišā

"Sākumā mēģinājām visu darīt paši – audzēt un apkopt putnus, paši ražojām barību," stāsta Bruno Cīrulis. "Tas aizņēma ne tikai ļoti daudz laika, bet traucēja paipalām. Sapratām, ka jākoncentrējas uz vienu lietu, ko darām vislabāk, – un tā ir paipalu produktu ražošana un jaunu produktu radīšana.

Ganāmpulks pārvietots uz citu vietu, pie audzētājiem, kas audzē putnus pēc līdzīgiem principiem, kā mēs to darām. Mēs, savukārt, meklējam jaunas garšas, taisām jaunas marinādes, mācāmies paipalas atkaulot, pētām tirgu un Kalnciema ielas tirdziņā dodam klientiem degustēt jaunos produktus, pētām reakcijas."

No kreisās - Roberts Inapšs un Bruno Cīrulis. Pie šī galda gan ēsti paipalu cepeši, gan risinātas garas biznesa sarunas.
Paipalas ēst – tā savā ziņā ir gastronomisko izvirtību klišeja, gardēdība un pārticība, kaut kas no putna piena sērijas...

"Lūk! Jauns produkts! Putna piena mums vēl nav!" smejas Baiba Cīrule. Viņa saka: "Lepojos, ka esam sasnieguši līmeni, ka gandrīz visu esam iemācījušies izmantot, ārā metam tikai iekšas un spalvas, jo paipalu spalvas saplok, nekādus auskarus no tām taisīt nevar."

Bruno piebilst: "Mēs jau arī ceram, ka tā klišeja saglabāsies. Tas īpašais mums patīk. Paipalas ir nišas produkts, un tāds tas arī paliks. Bet mums ir jāprot paskaidrot, kāpēc produkts maksā to, ko maksā, – tā ir saruna par barību, par apstākļiem, kādos tās tiek turētas, par resursiem, kas tiek patērēti, tās audzējot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!