Foto: Publicitātes foto
20. aprīlī no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālā notiks Lieldienu tirdziņš, kur varēs nopirkt dažādu krāsu un lieluma olas, iemācīties tās krāsot, kā arī virpot un ripināt koka olas, šaut ar loku, vizināties karuselī un postfolka kvarteta pavadījumā apgūt jaunus deju soļus, "Tasty" vēsta Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Tirgū būs iespējams iegādāties visa izmēra olas – gan lielām, gan mazākām olu kaujām: paipalu olas pie paipalu fermas “Rīta putni”, vistu olas pie S “Rītnieki”, SIA “Gogelmogels”, ZS “Padegas” un lielās tītaru olas pie“Zvirgzdkalnu” zemnieku saimniecības. “Rīta putni” piedāvas īpašas "čempionu brokastis" - paipalu olas uz iesmiņiem.

Tirgū varēs atrast arī “Bluķugala karotes” – visa veida karotes un citus ēst gatavošanai nepieciešamus koka rīkus. Aicinot Lieldienas svinēt ilgtspējīgi, “Glass garage” piedāvās glāzes un traukus no otrreizējās pārstrādes materiāliem. Šūpoļu alternatīva būs krāsains karuselis.

Lieldienu tirdziņa norises

No pulksten 11 līdz 15 kokgrebšanas meistars Raimonds Dzenis pagalma rotaļu laukumā mācīs, kā izvirpot koka olas, kā tās nokrāsot un organizēs olu ripināšanas sacensības.

Lai atbalstītu loka šaušanas sportu Latvijā, no pulksten 12 līdz 14 Latvijas Loka šaušanas federācijas (LLŠF) jauniešu un paralimpiskās izlases pārstāve Elīna Lapsiņa ļaus ikvienam interesentam izmēģināt šaut ar loku mērķī. Akcijas mērķis ir gūt līdzekļus LLŠF paralimpisko izlases pārstāvju ceļam uz Tokiju 2020.

No pulksten 11 līdz 14 galerijā bioloģiskās zemnieku saimniecības “Karotītes” pārstāvji piedāvās bērniem olu krāsošanas meistarklasi, izmantojot dabīgas izejvielas – sīpolu mizas, putraimus un augu lapas. Turpat uz vietas ikviens varēs pārbaudīt savas nokrāsotās olas stiprību olu kaujās.

Uz skatuves no pulksten 12 līdz 14 kvartets “Pupa” radīs Lieldienu muzikālo noskaņu postfolk stilā un aktīvākie svinētāji varēs laisties lustīgos dančos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!