Foto: Shutterstock
"Street Pizza" savā "Facebook" mājaslapā paziņojuši priecīgu vēsti: jau otro gadu picērija ne tikai noturējusies prestižajā Eiropas picēriju TOP 50, bet arī pakāpusies no 50. vietas uz 46. vietu. Topa veidotāji picēriju iecēluši arī 2022. gada Latvijas labākās picērijas godā.

Eiropas picēriju TOP 50 līdzinās prestižajam restorānu Sanpelegrino TOP50, kas katru gadu paziņo 50 pasaules labākos restorānus. Arī Eiropas 50 labākās picērijas tiek izziņotas katru gadu. Topa pārstāvji ceļo pa Eiropu un apmeklē picērijas anonīmi, izvērtējot gan apkalpošanu, gan atmosfēru, gan, protams, picu kvalitāti.

Pārdaugavas picērija "Street Pizza" kā pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas picērija Eiropas picēriju topā pirmo reizi iekļuva pērn. Picērijā tiek ceptas īpašās Neapoles stila picas, kas Latvijā kļūst arvien populārākas – tās, ar gardi apdegušo maliņu – un izmantotas tikai no Itālijas nākušas sastāvdaļas. Picērija ir ne tikai vietējo, bet arī itāļu tūristu un vietējo itāļu iecienīta, tajā vairākkārt viesojies arī Itālijas vēstnieks.


Eiropas TOP 50 picēriju pirmajā trijniekā ir Parīzes "Peppe Pizzeria" (noturējusi savas līdera pozīcijas jau otro gadu pēc kārtas!), "Fratelli Figurato" Madridē un "Kalo London" Londonā.


Ar visu Eiropas picēriju TOP 50 var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!