Foto: Shutterstock

Nākamnedēļ, no 5. līdz 11. oktobrim labākajos Rīgas un Latvijas restorānos norisināsies "Putras nedēļa". Tās mērķis – stiprināt esošās putras tradīcijas un radīt jaunas, ļaujot ikvienam interesentam nogaršot interesantas un gardas putras maltītes no graudaugiem. "Putras nedēļa" tiek rīkota par godu Starptautiskajai putras dienai, kas katru gadu tiek svinēta 10. oktobrī.

Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar tik populārajām ātri vārāmajām "Herkuless" pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas, Tasty.lv norāda organizatori.

Pateicoties šefpavāru piedāvātajām putras receptēm, sabiedrībai būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus. Vienlaikus šogad liela uzmanība tiek pievērsta putrai un tās kultūrvēsturiskajam mantojumam, veicinot putras sakāmvārdu un parunu atdzimšanu mūsdienīgās noskaņās.

"Putras diena" un "Putras mēnesis" tiek atzīmēts vairākās Latvijas skolās, aktivitātēs iesaistot skolēnus, kuriem notiek speciālas putras stundas un #putrings čempionāts, kas veltīts jaunu putru tradīciju veidošanai un putras sakāmvārdiem un parunām. Savukārt, restorānā Fazenda tiks atklāta Putras vēstniecība, kurā bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos (tajā pašā laikā mācot arī pašus bērnus), kāpēc ir jāēd putras, un cienās ar garšīgām, pašu gatavotām putrām.

Šogad akcijā piedalīsies tādi restorāni kā Zoste, Avalon, Neiburgs, Garāža, Fazenda, Kasha gourmet, Mama, atpūtas centrs Rožmalas un kafejnīcu tīkls Cup&Cino. "Putras programmu 2015" organizē AS "Rīgas Dzirnavnieks" sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Putras nedēļa restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!