Foto: Publicitātes foto
Speciālais tūrisma piedāvājums "Madonas novada garša 2014" atpver pavisam 10 novada lauku labumu saimniecības, piedāvājot nobaudīt tepat ražotos pārtikas produktus, kā arī uzzināt par to tapšanas gaitu vai pašiem apgūt jaunas kulinārijas iemaņas, portālam pastāstīja Madonas tūrisma darba organizatore Sanita Soma.

Gardēži varēs mieloties Lubāna ezera zivju piknikā un uzdziedāt zvejnieku dziesmas. Tāpat varēs uzzināt par saldākajām "Ataugu" aveņu un zemeņu šķirnēm. Arī uzklausīt "Domu pieturas" 50 gados uzkrāto vīnu darīšanas pieredzi, uzzināt par "Jāņkalnu" melleņu vērtīgajām īpašībām. Un noticēt, ka "Aizupēs" no āboliem var ražot konfektes, pārliecināties, ka "Līvos" zaļajam sierāboliņam tiešām ir saistība ar sieru un "Viesūnēnos" pagatavot kaņepju steku. Tūrisma ceļvedī arī iekļauta "Sveķu" trušu gaļas desiņu nogaršošana un "Smeceres kroga" foreļu mājas aplūkošana.

Ceļvedis sagatavots, sadarbojoties Madonas novada ražotājiem ar pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma atbalsta nodaļu. Domājot par vietējo produktu popularizēšanu, šogad tiks organizētas arī citas aktivitātes: izstrādāts marķējums "Madonas novada garša" un organizēts Madonas novadam raksturīgo recepšu konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!