"Sveiks, "Tasty"! Vēlos pateikt milzīgu paldies par jūsu brīnišķīgo recepšu krātuvīti, kurā var atrast ēdienu jebkurai gaumei un dažāda līmeņa pavāra prasmēm!" mums raksta Daiga. Turpinājumā – viņas vēstule no virtuves.

Šis gads mūs nelutina ar garām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām, tāpēc šoreiz mūsu ģimenē atkrīt ierastā ciemošanās pie kuplās radu saimes un viesu uzņemšana savās mājās, pie bagātīgi klātiem svētku galdiem, uz kuriem krāšņi gozējas viss "obligātais" svētku sortiments.

Parasti ar prieku ļaujamies kulinārajām izvirtībām un daudz nedomājam par to, vai viss tiks apēsts, jo ēdāju ir daudz. Bet ne šoreiz. Gan augšminētais nedaudzo brīvdienu faktors, gan tas, ka svētku budžets kļuvis nedaudz plānāks, lika mums pārskatīt šī gada svētku izēšanās scenāriju un pāriet no "lūstošiem mielasta galdiem" uz jaukām "svētku paildzināšanas" ēdienreizēm katru dienu. Neslēpšu, ka sākumā bija neliela vilšanās, jo Ziemassvētku un Jaungada ēdieni ir tie, kurus negatavojam ikdienā, pietaupot gardos cepešus, pīrāgus, kūkas un sacepumus tieši šīm svētku reizēm. Tomēr, pateicoties jums, mana vilšanās pārauga priecīgās svētku nedēļas gaidās.

Izskatīju receptes un sastādīju svētku nedēļas ēdienkarti tā, lai būtu kāds svētku ēdiens katru dienu. Tas nebija viegli, jo darba dienās nav vaļas ilgas stundas pavadīt virtuvē, un es ar prieku atklāju, ka ir arī ātri pagatavojamas svētku maltītes, lai arī nebūs tas, ko ierasti liekam galdā Ziemassvētkos un Vecgada vakarā, toties – iespēja izmēģināt ko jaunu. "Noīsināju" svētku vakariņas līdz tradicionālajām karbonādēm, vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, desertam atstājot piparkūkas un karsto upeņu dzērienu. Vecgada vakaram paliek pelēkie zirņi, rasols, kārtainie tunča salāti, krāsnī cepta vista ar kartupeļiem un saldējums (tā ir mūsu tradīcija), bet darbadienās ķeršos pie jaunu recepšu izmēģināšanas. Kas zina, varbūt nākamgad mūsu svētku galds vairs nebūs tik tradicionāls un blakus jau ierastajam cepetim un pīrāgiem gozēsies gruboto ar baravikām, mandarīnu kūka un garneļu iesmiņi?

Gaišus svētkus un jaukiem notikumiem bagātu gadu vēlot,

Daiga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!