Ja oktobrī Kriminālo vakariņu viesi varēja baudīt šefpavāra Mārtiņa Rītiņa veikumu, tad decembrī gardēžus priecēs Michelin zvaigžņotā Somijas restorāna Pure Bistro šefpavārs Jouni Toivanen.

Starterī Jouni paredzējis pasniegt kūpināta kazas siera, biešu un griķu uzkodu "Beets & Smoke", pamatēdienā - diennakti lēni vārītu cūkgaļu ar dzērvenēm un lazdu riekstiem. Šim ēdienam dots intriģējošs nosaukums "Last but not least Pork". Bet punktu uz "i" uzliks "Bloody panna cotta" - vaniļas pupiņu pudiņš ar sarkano apelsīnu mērci. Šefpavārs norāda, ka visi ēdieni ir bez glutēna un ar zemu laktozes saturu.

Kā vēstīts, Kriminālās vakariņas - tā ir intriģējoša izrāde, kurā skatītājus gaida dažādi pārsteigumi, jo teju jebkurš no viesiem var izrādīties iesaistīts stāsta darbībā, kļūstot par izmeklētāju vai pat aizdomās turēto.

Šovā iesaistīto personu vārdi īpašus paskaidrojumus neprasa: režisors Regnārs Vaivars, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, dramaturgs Nils Sakss, aktieris Andris Bulis, kokteiļu eksperts Edgars Grišulis, kura radītie dzērieni izcili papildina izrādi un ēdienkarti.

Plašāka informācija par Kriminālajām vakariņām, kā arī biļešu rezervācija: Gardezuteatris.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!