'Ikri' un 'kaviārs' – padomju konservēšanas klasika: 10 receptes no kabačiem līdz gailenēm
Foto: Shutterstock kolāža

Padomju laikos, kad par tādiem tehnikas sasniegumiem kā virtuves kombains vai blenderis varēja tikai sapņot, viens no galvenajiem atspaidiem darbos bija vecā labā gaļas maļamā mašīna. Atjautīgās saimnieces to pamanījās likt liektā ne vien paredzētajam mērķim, bet arī gatavojot ziemas krājumus.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai nevajadzētu lieki tērēt laiku, smalcinot ar nazi lielu daudzumu dārzeņu, tos vienkārši nomizoja un samala gaļas mašīnā, izmantojot rupjo sietiņu. Pateicoties graudainajai struktūrai, burciņās pildītās sagataves deficīta laikmetā tautā tika lepni dēvētas par "ikriem" vai "kaviāru" vissviens, no baklažāniem, kabačiem, patisoniem vai sēnēm gatavotas, un celtas goda vietā uz viesību galda.

Lūk, 10 receptes no padomju konservējumu klasikas zelta fonda.

Lai labi garšo!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form