Kā pareizi sterilizēt un pasterizēt konservu burkas cepeškrāsnī
Foto: Shutterstock

Karsēšana cepeškrāsnī ir viens no ērtākajiem burku sterilizēšanas un pasterizēšanas veidiem, jo šādi bez liekas piepūles un ūdens tvaikiem piesutušas virtuves var ātri sagatavot lielu daudzumu stikla taras. Šoreiz skaidrosim, kas jāņem vērā, sterilizējot un pasterizējot burkas cepeškrāsnī.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Pirmkārt, burku karsēšanai īsti nebūs piemērota gāzes cepeškrāsns, jo tajā ir nevienmērīga temperatūra, tādēļ draud risks burkas pārkarsēt. Citus čaklo konservētāju pārbaudītus knifus atklāj "Kitchenmag".

Kā cepeškrāsnī pareizi sterilizēt burkas

Kā pareizi sterilizēt un pasterizēt konservu burkas cepeškrāsnī
Foto: Shutterstock

Pirms burku sterilizēšanas tās rūpīgi jānomazgā, īpašu uzmanību pievēršot burkas kakliņam, kur mēdz uzkrāties "kultūrslānis". Lielisks palīglīdzeklis šajā procesā būs dzeramā soda – tā ir abrazīva un palīdzēs veikli tikt galā ar netīrumiem. Pirms burku mazgāšanas pārbaudi, vai kāda no tām nav ieplaisājusi vai iemantojusi izsistu robu uz kakliņa. Šādas burkas konservēšanai nederēs, jo karstumā tās gluži vienkārši var saplīst.

Kad priekšdarbi veikti, var sākt sterilizēšanas procesu. Mitrās burkas liek uz restītes aukstā cepeškrāsnī ar kakliņiem uz leju, pieraugot, lai tās nesaskartos. Krāsnī var salikt arī iepriekš nomazgātus burku vāciņus. Tad uzstāda 150 grādu temperatūru un karsē burkas. Kad cepeškrāsns uzkarsusi līdz 150 grādiem, 500-750 ml burkas karsē 15 minūtes, 1 l burkas – 15 minūtes, 2 l burkas – 20 minūtes, bet 3 l burkas – 25 minūtes.

  • Jau iepriekš skaidrojām, kas jāņem vērā, sterilizējot un pasterizējot burkas mikroviļņu krāsnī. Rakstu atradīsi, lūk, te.

Tad uzvelk virtuves cimdus (tie nedrīkst būt mitri) un pa vienai izceļ no krāsns un ar kakliņiem uz augšu liek uz galda vai darba virsmas. Burkas, izceļot no krāsns, nekad nesatver aiz kakliņiem, bet gan ar cimdotām rokām uzmanīgi aptver vidusdaļā. Arī virsmai, uz kuras tiek noliktas burkas, jābūt sausai, jo saskarē ar mitrumu straujas temperatūru maiņas ietekmē, burkas var saplīst

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Konservēšana Ievārījums Konservēti tomāti Marinēti gurķi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form