Foto: Shutterstock
Tā kā redīsu buntītes nu iespējams iegādāties pirmā svaiguma, tad laiks padomāt par to garšīgu izmantošanu. Ātru un jiftīgu salātu versiju var pagatavot vien dažās minūtēs, ja redīsus viegli iemarinē. Kā tad to īsti izdarīt?

Pirms marinēšanas gan jāveic priekšdarbi. Redīsus kārtīgi nomazgā, nogriež lapiņas un saknīti. Tad nosusina. Vienai burciņai vajadzēs vismaz trīs saujas redīsu, tāpēc lūkojies, lai tie būtu pietiekami. Pēc tam redīsus plāni jo plāni sašķēlē – šim darbiņam derēs gan ass un labs nazis, ja laika ir daudz, gan dārzeņu rīve, kas savu darbu paveiks pavisam ātri. Plānās šķēlītes pietiekami īsā laikā labi uzsūks marinādi un padarīs redīsus jo īpaši pikantus.

Kad redīsi sašķēlēti, tos saber sterilizētā burkā un pievieno arī kādu garšvielu vai garšaugu. Noderēs kā pipargraudi, tā sāls, jaunās upeņu vai jāņogu lapiņas, sinepju sēklas un citas piedevas. Ja redīsus gribas vēl pikantākus, var pievienot arī čili pārslas, ķiploka daiviņas, fenheļa sēklas un koriandru. Tāpat var pievienot arī svaigas dilles, rozmarīnu un citus garšaugus.

Paralēli pagatavo arī pašu marinādi. Ātrai iemarinēšanai gatavo auksto marinādi – traukā sajauc pusglāzi baltvīna vai ābolu etiķa (var izmantot arī parasto galda etiķi), pusglāzi ūdens, ēdamkaroti cukura un pusotru tējkaroti sāls, norāda "Better Homes & Gardens". Marinādi samaisa, līdz cukurs un sāls pavisam izšķīdis.

Gatavo marinādi lej pāri redīsiem, lai tie būtu nosegti. Burku aizvāko un liek ledusskapī uz dažām stundām vai nakti. Marinēšanas laikā redīsi saglabāsies kraukšķīgi un uzsūks garšas. Tomēr nevajadzētu tos turēt ledusskapī ilgāk par trim dienām, citādi tie sabojāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!