Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto
1.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lai izmēģinātu ko neparastāku par ierastajām lašmaizītēm, liec svaigi sālītas laša šķēlītes uz kraukšķīgām kartupeļu pankūciņām un papildini šo burvīgo kombināciju ar karotīti skābā krējuma. Šo ātri pagatavojamo gardumu vari ne vien baudīt laiskos brīvdienu rītos, bet arī sagatavot jau iepriekš un pasniegt kā auksto uzkodu mājas ballītē.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: publicitātes foto

Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sodu, cieti, garšvielu kartupeļiem un šļuciņu laima sulas, lai masa nekļūtu tumša.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto

Pannā sakarsē eļļu. Ar karoti liek pannā kartupeļu masu un saplacina, veidojot pankūciņas. Kad tās apcepušās zeltainas no vienas puses, apgriež pankūkas un apbrūnina arī no otras puses.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto

Noņem pankūkas no pannas un liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

Laša fileju ar asu nazi sagriež plānās šķēlītēs, liek uz šķīvja, pākaisa ar garšvielu zivīm, pārslaka ar laima sulu.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto

Kraukšķīgās pankūciņas pasniedz ar skābu krējumu un lasi.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto


Dekorē ar laima šķēlīti un kapātiem zaļumiem.

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar lasi un skābo krējumu
Foto: Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Comment Form