Visiem patīk gardi paēst, bet nevienam nepatīk pārmaksāt. Diemžēl nereti pēc ēstuves apmeklējuma nākas izjust vilšanos, par iztērēto naudu tā arī negūstot cerēto garšas baudījumu. Viena lieta, protams, ir luksusa klases restorāni ar iestērķelētiem viesmīļiem un molekulāro virtuvi, uz kuriem ejam izbaudīt augstas klases profesionāļu darbu kā notikumu, rēķinoties ar porciju pieticīgo izmēru. Bet, ja vēlies vienkārši aiziet ar ģimeni paēst kārtīgas vakariņas kādā smalkākā vietā, kas nav gluži ceļmalas krogs ar karbonādēm, frī kartupeļiem un kečupu, tad tas nav lēts prieks.

Lai mudinātu ieviest jaunas vēsmas ēdienkartē, sākam jaunu rakstu sēriju "Akciju medniece", kurā divas reizes mēnesī piedāvāsim receptes restorāna cienīgām ģimenes vakariņām (4 personas), iekļaujoties 5 eiro budžetā.

Lai netiktu apšaubīts ticamības moments, raksta foto galerijai pievienosim čeku, kurā redzama kopējā pirkuma summa par maltītes pagatavošanā izmantotajiem produktiem, kas iegādāti kādā pēc nejaušības principa izvēlētā lielveikalā. Ēdieni būs maksimāli vienkārši pagatavojami no svaigiem, kvalitatīviem produktiem, izvairoties no pusfabrikātiem. Pieņemot, ka katras ģimenes virtuvē atradīsies eļļa cepšanai, sauja miltu panēšanai, sāls, pipari, kā arī uz palodzes zaļo kāds apēdams laksts, šīs sastāvdaļas netiks iekļautas iegādājamo produktu sarakstā.

"Tasty" radošās komandas projekta mērķis ir parādīt, ka, iekļaujoties 5 eiro, var pagatavot ne tikai kāpostu zupu, ceptus kartupeļus vai bukstiņputru, bet arī tadžinu, voku, kariju un citas eksotiskas maltītes, kuras daudzi neatvēzējas gatavot mājās, aizspriedumaini uzskatot par pārāk dārgām.

Cik izmaksā vakariņas itāļu restorānā

Daudziem ir problēma lielajā informācijas pārbagātībā atrast lēti un vienkārši pagatavojamu, bet interesantu ēdienu receptes ģimenes vakariņām, tādēļ bieži vien "uz riņķi iet" pelmeņi, zivju pirkstiņi un cīsiņi. Lai glābtu situāciju, "Akciju mednieces" rakstu sēriju nolēmām atklāt ar klasiku – daudziem tuvo un saprotamo Itālijas virtuvi. Pirmais, kas nāk prātā, domājot par itāļu kulinārajām tradīcijām, ir pica un pasta. Šoreiz sāksim ar vienkāršāko – apgūsim, kā mājās pagatavot restorāna klases maltīti no vecajiem labajiem makaroniem, turklāt bez kaitējuma ģimenes budžetam.

Tīmeklī salīdzinot restorānos pieejamos pastas ēdienus, redzams, ka, piemēram, kādā Rīgas itāļu restorānā porcija spageti ar piparmētru, ķiplokiem, asajiem pipariem, olīveļļu un vītinātu šķiņķi maksā 9,50 eiro, savukārt rigatoni pasta ar tomātiem, baklažāniem, rikotu, baziliku un oregano – 10,50 eiro. Ja makaroniem tiek pievienots lasis vai garneles, porcijas cena var uzkāpt līdz pat 15 eiro un vairāk. Tas nozīmē, ka četru cilvēku ģimenei vakariņas izmaksā ap 40 eiro. Un paliek atklāts jautājums, vai, pārnākot mājās, nebūs ar skubu jāmetas pie ledusskapja, izmisīgi meklējot kaut ko apēdamu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!