Foto: Shutterstock
Tā vien šķiet, ka līdz ar rudens iestāšanos, arī līdzi ņemamo pusdienu saturs kļūst arvien drūmāks. Pašmāju dārzeņi un augļi veikalu plauktos iet mazumā, to vietu līdz pavasarim atkal ieņem bezgaršīgie gurķi un tomāti, un arī mākslīgais apgaismojums nerosina apetīti. Kā padarīt saulaināku vismaz savas pusdienu kastītes saturu?

Izrādās, ka citrons tiešām ir tā vērts, lai no rīta, ejot uz darbu, tu to automātiski iemestu savā somā vai mēteļa kabatā. Uzzini, kā šo brīnumaugli iesaka izmantot thekitchn.com eksperti.

Uzlabo dzērienu garšu

Tev darbā noteikti ir pieejama tēja un, pat ja tā nav, arī karsts vai auksts ūdens, ko papildināsi ar zeltainu citrona šķēlīti, garšos lieliski, turklāt arī tava imunitāte būs pateicīga par šādu izvēli.

Atsvaidzini vakardienas ēdienu

Ir daudzi ēdieni, kuri nākamajā dienā garšo pat labāk, nekā tikko pagatavoti. Nedaudz citrona sulas palīdzēs atsvaidzināt līdzpaņemtos spageti, sautējumu vai zupiņu.

Pagatavo salātu aizdaru

Bieži vien rīti paiet tādā steigā, ka nav laika izdzert pat kafijas tasīti. Uz ātru roku paķer līdzi pieejamos dārzeņus, augļus vai ledusskapī atrastu salātlapu maisījumu. Pusdienās varēsi pagatavot salātus un aizdarīt tos ar citrona sulu, cukuru, sāli un pipariem. Ja darba virtuvē atrodi eļļu, izmanto arī to, lai uzlabotu savas maltītes garšu.

Domā radoši

Mēģini domāt radoši - izmantojot mājās pieejamās lietas gandrīz vienmēr var sagatavot maltīti līdzņemšanai. Piemēram, ja atrodi pāris maizes šķēles un pusi avokado, žāvējot matus ātri uzgrilē maizi, liec uz tās avokado šķēles, pārslaki ar citrona sulu, pārber ar sali, pipariem un, voilà – tavas pusdienas ir gatavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!