Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti kartupeļi ir tas kārums, kuru, ja vien varētu, daudzās mājās baudītu katru dienu. Ja esi viens no tiem, kam ļoti garšo tieši krāsnī cepti kartupeļi, tad šis nelielais triks noderēs, lai tos pagatavotu ātri un ērti ikdienas steigā. Izrādās, lielo kartupeli dažu minūšu laikā var "izcept" arī mikroviļņu krāsnī. Iedvesmojoties no portāla "Chowhound", piedāvājam nelielu padomu, kā to izdarīt.

Pirms mikroviļņu krāsns ieslēgšanas, sagatavo kartupeli, ko vēlies pagatavot – izvēlies palielu un tādu, kuru vari ēst ar visu miziņu. Kartupeli zem tekoša ūdens noskrāpē, lai tam nebūtu netīrumu. Tad apsmērē to ar olīveļļu, lai kartupelis garšotu vēl labāk. Kad tas sagatavots, kartupeli uzliec uz karstumizturīga šķīvja un ar dakšiņu sadursti no visām četrām pusēm – tas nepieciešams, lai karsēšanas laikā izkļūtu mitrums.

Sagatavoto kartupeli liec mikroviļņu krāsnī un karsē jaudīgākajā režīmā 5 minūtes. Kad šis laiks pagājis, kartupeli uzmanīgi apgriez otrādi (izmantojot virtuves cimdu vai knaibles, lai neapdedzinātu pirkstus) un turpini karsēt vēl 5 minūtes. Pēc tam pārbaudi, vai kartupelis ir gatavs – iedur tajā dakšiņu. Ja kartupelis ārpusē ir mīksts, bet vidū vēl nedaudz stingrs – tas ir gatavs.

Ļauj kartupelim vēl pāris minūtes nostāvēties siltajā mikroviļņu krāsnī, lai pabeigtu gatavoties tā centrs, bet ārējā kārta sāktu atdzist. Pēc tam pārgriez kartupeli uz pusēm vai iegriez tajā krustiņu un pasniedz, kā kārojas – ar aukstu sviestu, skābo krējumu, rīvētu sieru vai zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!