Citādāki mājas čipsi – ar ko var aizvietot kartupeli kraukšķīgajā uzkodā
Foto: Shutterstock

Interesanti, cik mēs bieži noejam veikalā gar čipsu paku plauktu un pie sevis nodomājam: "Tos taču var pagatavot mājās un daudz lētāk!" Sava daļa taisnības, protams, ir. Bet mājās gatavotiem čipsiem ir arī papildu vērtība – tie būs daudz, daudz garšīgāki, ar garšvielu kombinācijām var eksperimentēt un galu galā, patīkama apziņa, ka uzkodu esi pagatavojis pats.

Taču šoreiz pieiesim čipsu lietai no citas puses – ar ko varam aizvietot kartupeļus, lai baudītu varbūt pat veselīgāku kraukšķīgo uzkodu? Ja vien ir cepeškrāsns un prasme kaut ko sagriezt plānās šķēlītēs, čipsus var pagatavot no tik daudzām sastāvdaļām. Sāļos gardumus var pagatavot ne vien no bietēm, saldajiem kartupeļiem un burkāniem, bet arī salātu lapām. Tāpat saldie čipsi pavisam gardi sanāks, piemēram, no āboliem un banāniem. Ķeramies klāt?

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Kanēlis Ķirbis Brūnais cukurs Āboli Žāvēti āboli Melnie pipari Kale kāposts Cukīni Karijs Baltie redīsi Redīsi Parmezāna siers Himalaju sāls Sāls Olīveļļa Bietes Kartupeļi Kukurūzas čipsi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form