Šķiet, ka ap kovida laiku burciņas piedzīvoja vēl vienu slavas mirkli, kad ēdieni burciņās kļuva mazāk par stilīguma, vairāk par higiēnas apsvērumu vadītu atribūtu. Visiem ņemt salātus no vienas bļodas, grābstīties gar vienu un to pašu gaļas plati vai augļu šķīvja pēkšņi kļuva nevis draudzīgi un saprotami, bet bīstami. Ja ballītē katrs pagrābj savu uzkodu vai saldēdiena burciņu, nekāda grābstīšanās, divi metri, un visiem drošāk.
Higiēna ir svarīga visos laikos, taču liekas, ka burciņu mode nu jau turpinās citu iemeslu dēļ. Ērta ēdiena sagatavošana – liec tik' kārtu pēc kārtas! Noņemšanās gan mazliet lielāka, bet ir to vērts. Šī ir arī iespēja neatteikties no citkārt grūti pārvadājamiem un pasniedzamiem ēdieniem, minēsim to pašu siļķi kažokā un tiramisu. Burciņām ir arī vienkārša pārvadāšana, ērta lietošana – līdzi jāņem tikai dakšiņas un karotes. Un ļoti ērta savākšana – noliec, kur paņēmi, un viss! Un daudziem joprojām ir svarīgas personiskā ēdiena robežas, kad nav jāņem viss ar vienu karoti, visi visu neaiztiek. Un vēl – kas nav mazsvarīgi brīvdabā – burciņā mazāk iespēju ierāpot un ielidot visāda veida kukainīšiem.
Man ļoti svarīgi liekas tas, ka ēdiena garša burciņā pārāk nemainās. Skaidrs, ka ir lietas, kas daudz labāk garšo no smalka porcelāna vai kristāla bļodas, bet nebūsim sīkumaini. Ar dzērieniem šajā ziņā ir daudz sliktāk – es, piemēram, dzert no burkas tā arī neesmu iemācījusies, negaršo, nepatīkami un viss. Varbūt gadu par daudz, noteikti arī stilīguma par maz, bet man, lūdzu, dodiet glāzes. Bet ēdiens burciņas ir cita lieta. Ēdiens tajās izskatās lieliski, visi slānīši redzami, un garšo tikpat labi kā no tā jūsu smalkā porcelāna. Un, ja tas ir pikniks – nu kāds tur vēl porcelāns? Ja jāizvēlas starp papīra šķīvjiem (oh...) un stikla burciņu, tad stikla burciņa uz to brīdi noteikti kļūst par "porcelānu"!
Iedvesmai un idejām – "Tasty" receptes burciņēdieniem un ēdieniem ar lielisku burciņēdiena potenciālu!