Garda maltīte uz ātru roku – pildītas tortiljas: padomi, kā savīstīt pašas gardākās
Foto: Shutterstock

Ar gaļu vai zivs gabaliņiem, salātiem, sulīgiem dārzeņiem un gardām mērcēm pildīts tortiljas vai lavaša vīstoklītis ir patīkami sātīgs un apetītlīgs un gana vienkārši pagatavojams un ērti apēdams, tādēļ ne viens vien gardēdis to ierindojis savu iecienītāko ēdienu saraksta augšgalā. Tieši tādēļ šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot visgardākās tortiljas ar tādām sastāvdaļām, ko sirds kāro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Nav noslēpums, ka tradicionāli apaļajās tortiljas loksnēs tiek vīstīta uz pannas apcepta gaļa, kas papildināta ar dārzeņiem un pupiņām vai kukurūzu. Tomēr bez tā, tortiljās var ievīstīt arī konservēta tunča gabaliņus un pavisam vienkāršus svaigus dārzeņus un lapu salātus vai arī salātus, kas pagatavoti no avokado un vārītām olām. Tāpat, tortiljās vari salikt arī brokastu olu kulteni, kā to dara meksikāņi, kad gatavo brokastu kesadiljas.

Šajā rakstā atklājām, kā pavisam vienkārši mājās izcept tortilju plāceņus, bet, lasot tālāk, uzzināsi idejas pildījumiem, mērcēm un pamācību, kā tortiljas pareizi savīstāmas, lai bagātīgais pildījums nepilētu ātā no plāceņa un nenotašķītu drēbes.

Tags

Sarakstu karuselis Zivs Cūkgaļa Liellopa gaļa Maltā gaļa Tortiljas Vistas fileja
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form