Foto: Shutterstock
Vieni gaspačo dievina, citi peļ, bet vienaldzīgo nav. Ja klasisko gaspačo esi jau mēģinājis, zemeņu sezonā vērts izmēģināt recepti ar tomātiem, papriku un zemenēm galvenajā lomā, ko piedāvā ''Latvijas Grilētāju Apvienība''.

Vispirms sagatavo grilu, jo tomātus un papriku būs jāgrillē. Kad ogles ir pietiekami karstas, uz restēm liec nomazgātus, bet veselus tomātus, papriku un apcep no visām pusēm, līdz miziņa apbrūnējusi. Grilējot dārzeņus, iegūsi ļoti patīkamu aromātu un garšu, turklāt tādā veidā būs itin viegli tikt vaļā no mizām.

Kad dārzeņi apcepušies, liec tos maisiņā, aizsien to ciet un paturi 10-15 minūtes. Pēc tam miziņu būs vēl vieglāk nomizot. Nomizotos tomātus un papriku liec bļodā ar attīrītām zemenēm. Pielej olīveļļu, ķiploka etiķa novilkumu (var aizstāt ar balzāmetiķi, ķiploku pulveri), grilēšanas garšvielas, glāzi ūdens. Visu sablendē viendabīgā konsistencē un pēc garšas papildini ar garšvielām, ja vēlies.

Tā kā gaspačo ierasts būt aukstam, bļodiņā pirms pasniegšanas ieber ledus gabaliņus, bet ledu var pievienot arī visam zupas katliņam.

Pasniedz ar sagrieztiem zemeņu gabaliņiem, dekorē ar svaigu baziliku.

''Tasty'' iesaka – svaigus zaļumus, piemēram, baziliku, pētersīļus, dilles var pievienot jau dārzeņiem pirms blendēšanas. Atspirdzinošākai garšai var pieliet nedaudz citronu sulas.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!