Foto: Shutterstock
Gatavojot karsto mērci, teju katram ir gadījies piedzīvot nepatīkamu pārsteigumu, ka skābais krējums, pievienots pannā apceptām sēnēm, vistas filejas strēmelītēm vai gaļas bumbiņām, sāk noslāņoties un sadalās biezpienveidīgās pārslās. No cerētās krēmīgās mērces čiks vien sanāk un ēdienam vairs nav ne skata, ne garšas. Lai turpmāk izvairītos no vilšanās, ielāgo trīs vienkāršus nosacījumus.

Kas tad jāņem vērā, lai karstā mērce ar skābā krējuma aizdaru izdotos nevainojama, skaidro portāls “Novate.ru”.

Pirmais nosacījums – piemērota produkta izvēle

Jāliek aiz sauss, ka ne kurš katrs krējums ir piemērots karsēšanai. Ja iecerēts gatavot mērci, jāpievērš uzmanība produkta tauku saturam. Tam nevajadzētu būt zemākam par 20-25%, bet labāk izvēlēties visus 30%. Svarīgs ir arī produkta svaigums. Mērcei nevajadzētu pievienot krējumu, kurš jau kādu laiku pēc iepakojuma atvēršanas stāvējis ledusskapī.

Otrais nosacījums – pareiza temperatūra

Karstai mērcei nekādā gadījumā nedrīkst pievienot tikko kā no ledusskapja izņemtu krējumu, jo maigais piena produkts “nepārdzīvos” tik straujas temperatūras svārstības – mērces tekstūra tiks neatgriezeniski sabojāta. Pāris stundas pirms mērces gatavošanas krējuma paciņu vajag izņemt no ledusskapja, lai produkts sasiltu līdz istabas temperatūrai.

Trešais nosacījums – “slepenā” piedeva

Foto: Shutterstock

Visbeidzot, lai mērce izdotos īpaši zīdaina un krēmīga, krējumam ir jāpievieno “slepena” sastāvdaļa. Patiesībā tas ir gluži ikdienišķs produkts, kas atrodams teju katrā virtuvē. Iebiezināt mērci palīdzēs ciete – šim nolūkam derēs gan kartupeļu, gan kukurūzas. Nākamreiz, pirms pievieno skābo krējumu pannas saturam, iemaisi krējumā vienu ēdamkaroti šīs “brīnumpulverīša”, kas palīdzēs padarīt tevis gatavoto mērci nevainojamu.

Lai pārbaudītu ieteikumus praksē, zemāk atradīsi receptes gardām krējuma mērcēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!