Foto: Shutterstock

Pavasara vēsmas un strauji augošie dīgsti kastītēs uz palodzes liecina tikai par vienu – laiks meklēt pirmās šīs sezonas veltes. Tirgus būdas un veikalus lēnām pārpludina pirmie šīs sezonas redīsi, kurus vērts nobaudīt jau tagad. Tā kā reizēm gadās nopirkt vairāk, nekā spējam apēst, vērts padomāt par to, kā tos pareizi uzglabāt.

Vēlā pavasarī un vasaras sākumā redīsi, protams, no dobēm pazūd tik strauji, ka tos īpaši uzglabāt nevajag. Bet tad, kad novērtējam katru buntīti, jāpadomā – kurš ledusskapja plauktiņš glabāšanai būs vispiemērotākais. Kad redīsi pārnesti mājās, tos nav ieteicams ilgstoši turēt istabas temperatūrā – redīsi ātrāk apvītīs un zaudēs kraukšķīgumu.

Vispirms redīsiem nogriez lapas un saknītes. Tos notīri un saliec kādā trauciņā, bet trauciņu – ledusskapja dārzeņu atvilktnē. Lapas nepieciešams nogriezt, jo tās "izvilina" no dārzeņa tajā esošo mitrumu, liekot redīsiem apvīt, norāda "Stilltasty.com". Šādi uzglabāti redīsi saglabāsies kraukšķīgi aptuveni 3–4 dienas.

Bet, ja redīsus ir vēlme kraukšķināt salātos vēl pēc nedēļas, tad noderēs burkas un ūdens metode. Tīrus, apgrieztus redīsus bez saknītēm un lapu kātiņiem saber burkā vai kādā aiztaisāmā traukā. Tad pārlej ar aukstu ūdeni un ievieto ledusskapī. Ūdens neļaus redīsiem izžūt un tos varēsi ēst pat nedēļu tik kraukšķīgus, kā tikko no dobes paņemtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!