Foto: Shutterstock

Vērīgi aplūko savus virtuves griežamos dēlīšus – vai tev nešķiet, ka ir pienācis laiks to ģenerālajai tīrīšanai? Hometalk.com sniedz lieliskus padomus, kā ātri un vienkārši iespējams atbrīvot koka griežamos dēlīšus no nepatīkama aromāta un netīrumiem.

Ir taču tā, ka ikdienā virtuves koka dēlīšu kopšana parasti aprobežojas ar ūdens strūklu un nožāvēšanu, bet ar to vien ir par maz, jo ar laiku griezumu rievās sakrājas netīrumi un dēlīši sāk nepatīkami smakot. Kā lai tiek galā ar šo problēmu? Izrādās, tev būs nepieciešamas vien pāris minūtes laika un trīs katrā mājsaimniecībā pieejamas lietas: smalkā sāls, citrons un minerāleļļa.

Seko šiem četriem soļiem, un drīz vien tavi virtuves izpalīgi iegūs pieklājīgu izskatu:

1. Pārkaisi dēlīti ar krietnu smalkās sāls kārtiņu

2. Pārgriez citronu uz pusēm un ar vienu citrona pusi pāris minūtes berzē dēlīti, apstrādājot to ar sāli un citrona sulu

3. Rūpīgi noskalo dēlīti un nosusini to

4. Sausu dēlīti iezied ar plānu minerāleļļas eļļas kārtiņu un ļauj tai pa nakti iesūkties dēlīša virsmā.

Svarīgi: Nekad nemērcē koka virtuves dēlīšus ūdenī, tie var briestot ieplaisāt vai pat sadalīties gabalos. Neliec koka dēlīšus trauku mazgājamā mašīnā. Nelieto dēlīšu ieziešanai olīveļļu, riekstu eļļu un citas dabīgās eļļas, jo tās var veicināt dēlīšu smakošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!