Kā bez raizēm iztīrīt kauliņus no ķiršiem
Foto: Shutterstock

Saldais ķiršu laiks ne vienam vien kārumniekam ir visgaidītākais vasarā. Taču, ja paredzēts no saldajām ogām gatavot kompotu vai kādu desertu, kur nepieciešami veseli ķirši bez kauliņiem, jādomā par to, kā tos iztīrīt. Kā to izdarīt veikli?

Ja mājās nav speciālā ķiršu kauliņu tīrītāja, talkā var ņemt irbulīti, ar kuru parasti tiek ēsti suši, un tukšu pudeli ar šauru kakliņu. Ķiršus pirms atkaulošanas nomazgā un noņem kātiņus. Tad ogu uzsēdina uz pudeles kakliņa un ar vieglu kustību izdur cauri irbulīša šaurāko galu.

Ķirša kauliņam vajadzētu viegli izslīdēt no ogas mīkstuma un iekrist pudeles dibenā. Ar šo paņēmienu ķiršus iztīrīsi no kauliņiem ne tikai veikli, bet arī bez liekas šmuces. Visi kauliņi sakritīs pudelē.

Skaties, kā to izdarīt:

Source

Tasty

Tags

Virtuves gudrības
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form