Foto: Shutterstock

Suši pamatu pamats ir īsie, apaļie Japānas rīsi, kuri ir ļoti lipīgi. Tādēļ, ja vēlies savas uzkodiņas glītas, kas nejūk laukā, izvēlies šos rīsus. Nākamais solis ir pareiza rīsu vārīšana un aromatizēšana ar rīsu etiķi. Tas ir ļoti vienkārši, bet ir jāzina daži izdošanās noslēpumi. Kā tas būtu jādara?

Ber bļodā 500 ml rīsus un zem tekoša ūdens skalo un mazgā, līdz ūdens kļūst dzidrs. Pēc tam piepildi bļodu ar ūdeni tā, lai rīsi būtu bagātīgi nosegti. Ļauj rīsiem mērcēties 30 minūtes.

Mērcētos rīsus nokāš sietā un ļauj ūdenim notecēties apmēram 15 minūtes. Pēc tam rīsus liek katlā, uzlej litru ūdens. Ja ir iespēja, pievieno vārāmajam ūdenim kombu lapu, kuru pirms tam apslauki ar mitru salveti. Kombu lapas pievienošana dos rīsiem patīkamu aromātu, bet bez tās var arī iztikt.

Ja tev nav īpašā rīsu vārāmā katla, strauji uzvāri rīsu ūdeni, nogriez mazu uguntiņu un vāri 5 minūtes, pēc tam ņem katlu nost no uguns un uz pusstundu ieroc katlu ar rīsiem spilvenos un segās vai līdz rīsi ir mīksti un pilnībā uzsūkuši pievienoto ūdeni.

Kamēr rīsi tvaicējas, sagatavo suši etiķi - mērces katliņā ielej 80 ml rīsu etiķi, pievieno 3 ēdamkarotes cukuru un 1,5 tējkarotes sāli, izmaisa. Maisot karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs un sāls ir izšķīduši.

Bļodu, kurā liksi novārītos rīsus, izvēlies platu, to samērcē zem ūdens un pēc tam liec tajā rīsus. Pārlej pāri suši etiķi un ar karoti, veicot griezošas un pārcilājošas kustības, uzirdini rīsus, lai etiķis ar tiem labāk savienotos. Nemaisi!

Kamēr rullē suši, rīsus apsedz ar mitru dvielīti, lai tie nekalstu. Noskaties video, cik patiesībā tas ir vienkārši. Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!