Foto: Shutterstock
Var jau citrusaugļus, līdzīgi kā jebkuru citu augli, vienkārši noskalot tekošā ūdenī, bet, ja izmantosi nelielas viltības, šie augļi kļūs īpaši tīri. Šādi, protams, var mazgāt visus augļus.

Lai augli atbrīvotu no neredzamā mūža uzkrājuma (baktērijas, ķīmija uz mizas un dažādi mikrobi), kas iegūts, tam augot un ceļojot, var izmantot vairākus paņēmienus.

Citrusaugļu mazgāšana ar sodu

Ar dzeramo sodu var mazgāt ne tikai
citronus
un
apelsīnus
, tā ir veselībai nekaitīga, un, lai arī maigā, tomēr efektīvā veidā, spēj visu nomazgāt. Vispirms ar sodas pulveri ierīvē un noberzē citronu, pēc tam siltā ūdenī noskalo. Citrona miziņa kļūs manāmi tīrāka un spīdīgāka.

Citrusaugļu mazgāšana ar etiķi

Augļus var mazgāt arī ar ābolu etiķi. Lielā bļodā samaisa ūdeni ar etiķi attiecībās 3:1. Iemērc augļus etiķūdenī un ļauj tiem pamērcēties 15 minūtes. Pēc tam augļus noskalo.

Īpaši netīru citrusaugļu mazgāšana

Lielā bļodā samaisa 1 krūzi ūdens ar 1 krūzi etiķa, pievieno ēdamkaroti sodas, 2 ēdamkarotes citronu sulas. Ņem vērā, ka šis šķīdums burzguļos un putos, tādēļ bļodai jābūt pietiekami lielai.

Pēc tam šķidrumu ielej smidzināmajā pudelē. Augļus apsmidzina ar šo šķidrumu, ļauj 5 minūtes pastāvēt, pēc tam noskalo.

Kad citroni un apelsīni nomazgāti, tos var gardu muti notiesāt - tāpat vien vai kādā ēdienā. Šoreiz piedāvājam dažādus desertus ar citroniem. Baudi augustu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!