Foto: Shutterstock

Nereti asāku ēdienu pagatavošana pieprasa ne tikai svaigu, sagrieztu čili piparu, bet arī tā pulveri. Protams, ērtākais veids, kā pie čili pulvera tikt, ir nopirkt to gatavu veikalā. Taču to pagatavot nav nemaz tik grūti pašam, vajadzīgas vien čaklas rokas, garšvielu smalcinātājs vai piesta un mazliet pacietības. Un, ja no atvaļinājuma atvesta kāda čili piparu virtene, kas lepni karājas virtuvē, kā pierādījums, ka tiešām esi bijis Ungārijā, tai būs atrasts ne tikai dekoratīvs, bet arī praktisks pielietojums.

Nelielai čili pulvera porcijai būs vajadzīgi divi vai trīs žāvēti sarkanie čili (piemēram, chipotle, guajillo vai pasilla) un tējkarote kumina sēklu. Ņem sausu, nelielu pannu, liek uz tās čili piparus, kuriem nogriezts kātiņš, un pievieno tējkaroti kuminu. Visu apgrauzdē aptuveni trīs minūtes vai tik ilgi, kamēr no garšvielām paceļas patīkams aromāts. Pēc tam sastāvdaļas atdzesē.

Apgrauzdētās garšvielas un čili pēc tam ber vai nu elektriskajā smalcinātājā, vai piestā un kārtīgi saberž pulverī. Gatavo čili pulveri glabā cieši noslēgtā garšvielu trauciņā. Pagatavotais čili pulveris būs izmantojams pat sešus mēnešus, un to varēs izmantot ne tikai gaļas ēdienos, to marinādēs un mērcēs, bet arī mājās gatavotajās čili zupās, kā arī kā piedeva picai.

Bet, ja čili kārojas pievienot maltītei tāpat, aplūko kādu no Tasty.lv receptēm, kur to īstenot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!