Foto: Shutterstock

Milti ir pamatsastāvdaļa ne tikai maizei, bet arī daudziem citiem ēdieniem – kūkām, pankūkām, smalkmaizītēm, mērcēm un citiem gardumiem. Nereti recepte pieprasa, lai milti bļodā tiktu iesijāti. Taču ko darīt, ja sietiņa nav?

Lūk, vienkāršs triks, kā atrisināt situāciju! Ja mājās nav ne sietiņa, ne caurdura, talkā var ņemt putojamo slotiņu vai dakšu. Tad gan milti būs sparīgi jāapstrādā, tomēr gaisīguma efekts būs panākts. Pateicoties izsijāšanai, milti vairs nav tik sablīvēti, kā paciņā, un tas piešķir maizēm, kūkām un pankūkām gaisīgāku konsistenci – mīkla ir poraināka un mīkstāka.

Kā panākt sijātu miltu efektu ar putojamu slotiņu vai dakšiņu? Miltus saber bļodā kā ierasts, un tad maisot uzbužina ar putojamās slotiņas palīdzību. To nevajag darīt pārāk ilgi – tiklīdz milti kļuvuši acīmredzami gaisīgāki, darbiņš paveikts. Ja miltus apmaisa ar dakšiņas palīdzību, jārēķinās, ka tas prasīs nedaudz vairāk laika un roku veiklības.

Svarīgi gan atcerēties, ka, maisot miltus ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, ne vienmēr būs iespējams iegūt tieši tikpat gaisīgu mīklu, kā tas ir, ja miltus izsijā caur sietiņu. Tomēr, arī miltu uzbužināšana palīdzēs tos vieglāk sajaukt ar cepamo pulveri un sodu, mīklā neveidosies kunkuļi un sausās sastāvdaļas būs vieglāk samaisīt ar mitrajām.

Ja iedvesmojies kādam gardumam ar miltiem, lūk, dažas receptes no Tasty.lv pavārgrāmatas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!