Foto: Shutterstock
Kuram gan nav nācies ar nožēlu secināt, ka internetā atrastā it kā ideālo pīrāgu recepte atkal ir pievīlusi - no krāsns izvilktie pīrāgi ir cieti un sakritušies. Iespējams, vaina nav jāmeklē receptē, bet pavisam citur, norāda žurnāla "Ievas virtuve" kulinārijas eksperti.

Izplatītākā kļūda ir šaut pīrādziņus krāsnī bez otrreizējas uzraudzēšanas. Šķiet, mīkla uzrūgusi, sataisām pīrādziņus un šaujam krāsnī! Bet tādējādi mīklai ir šoks un pīrādziņi sanāk pārāk cieti. Pareizi jādara tā: sataisītos pīrādziņus uz pannas vēl 15–20 minūtes "atpūtini", lai tie uzrūgst vēlreiz. Tikai pēc tam šauj pīrāgus krāsnī.

Otra kļūda: pīrādziņu pārzied ar olu pārāk agri. Pareizi ir to darīt pēc otrreizējās uzraudzēšanas, tieši pirms likšanas krāsnī. Pārziežot tos ar olu pirms otrreizējās uzraudzēšanas un uzreiz šaujot krāsnī, tā sarausies un pīrādziņš sanāks spīdīgs tikai no augšpuses, sāni būs nespodri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!