Foto: Shutterstock
Lai nogaršotu pelmeņus Ķīnas gaumē, nav nemaz uzreiz jābrauc uz austrumiem. Pietiks ar garnelēm no Atlantijas okeāna un mājās pagatavotu mīklu. Kong Devu demonstrē, kā mājas apstākļos vienkārši un ātri pagatavot pelmeņus Ķīnas gaumē. Lielās Ķīnas noslēpumi tiks atklāti sestdien, 14. maijā, "360TV" raidījumā "Hobiju domnīcas" pulksten 19.00.

on Kong Devu rāda, kā pagatavot pelmeņus ar vistu un garnelēm ķīniešu gaumē mājas apstākļos.

Jāsāk ar mīklas pagatavošanu, tai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas: trīs glāzes miltu, viena tējkarote sāls un viena glāze ūdens. Bļodā kārtīgi samaisām sastāvdaļas. Kad tas padarīts, ķeramies klāt pildījumam.

Pildījumam būs nepieciešams jau nedaudz vairāk sastāvdaļu un specifiskākas garšvielas: 200 grami vistas filejas, 100 grami garneles (vēlams no Atlantijas okēana), viens puravs, nedaudz sāls, ingvers un Sečuānas pipari, nedaudz sīpolu eļļas, desmit grami sezama eļļas un 30 grami sojas mērces. No sākuma sagriežam mazos gabaliņos vistu un garneles, pēc tam to visu pārkaisa ar sīki sakapātiem puraviem un ingveru. Pievienojam sāli, Sečuānas piparus, sīpolu eļļu, desmit gramus sezama eļļas, 30 gramus sojas mērci, un to visu kopā kārtīgi samaisām.

Ņemam mīklu – to izrullējam, pēc tam sarullējam kā garu desiņu, tad to sagriežam mazos gabaliņos. Ar plaukstu saplacinām sagrieztos mīklas gabalus un pārbraucam tiem pāri ar mīklas rulli, nu tos varēs vieglāk piepildīt ar pelmeņu masu. Aizlokām ciet piepildītos mīklas gabaliņus un stingri aizspiežam tās maliņas. Novietojam pelmeni speciālā traukā.

Klasiski ķīniešu pelmeņi ir tvaicēti, bet mājas apstākļos, ja nav speciāls tvaicējamais aparāts, tam var izmantot arī multivārāmo katlu. Pelmeņi jāvāra 15-20 minūtes.

Lai maltīte nebūtu pliekana, pievienosim tai arī mērcīti. To varam pagatavot, kamēr pelmeņi vēl vārās. Būs nepieciešams: ķīniešu etiķis un sojas mērce, mazliet sezama eļļa un smalki sagriezts ķiploks. Bļodā ielejam ķīniešu etiķi, tikpat daudz sojas mērci, mazliet sezama eļļas un sagrieztu ķiploku. Samaisām un mērce gatava. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!