Lagmans soli pa solim: kā pagatavot sātīgu nūdeļu virumu uzbeku labākajās tradīcijās
Foto: Shutterstock

Ja borščs, soļanka un firkadeļu zupa jau ir "nodrillētas" visās iespējamajās garšu variācijās, laiks jauniem virtuves eksperimentiem! Aukstās ziemas dienas, kad nepavisam negribas bez liekas vajadzības doties ārā no savas siltās migas, tu vari ļauties garšu ceļojumam uz Uzbekiju, apgūstot tradicionālās uzbeku biezzupas – lagmana gatavošanas pamatprincipus.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kaut gan parasti lagmanam tiek iedalīta vieta zupu kategorijā, tomēr šis ēdiens ir tik biezs un sātīgs, ka tikpat labi to var celt galdā arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, ar buljonu piekoriģējot vēlamo konsistenci.

Kas jāņem vērā, lai lagmans izdotos? Cik daudz ūdens pievienot? Cik ilgi vārīt? Diemžēl ar precīzu mērvienību uzskaitīšanu vien nebūs līdzēts. Lagmana veiksmes atslēga nav vis produktu izvēle, kā varētu domāt, jo sastāvdaļas ir vienkāršākas par vienkāršu, bet tieši pareiza gatavošanas tehnika. Lagmana garša lielā mērā ir atkarīga no divu svarīgu komponentu – vadža (tumīgs, aromātisks gaļas un dārzeņu virums) un nūdeļu pareizas attiecības un savienošanas secības.

Kādu gaļu izvēlēties lagmanam

Lagmans soli pa solim: kā pagatavot sātīgu nūdeļu virumu uzbeku labākajās tradīcijās
Foto: Shutterstock

Ar gaļas izvēli viss ir pavisam vienkārši, jo faktiski ir tikai divi pareizie varianti. Tradicionāli lagmans tiek gatavots, izmantojot jēra gaļu. Ja tomēr jēra gaļa tev īsti neiet pie dūšas, tad vari to aizstāt arī ar liellopa gaļu vai cūkgaļu, tomēr iesakām gaļas apcepšanas procesā eļļas garšas bagātināšanai izmantot jēra taukumu (vislabāk tieši zemastes daļas taukus), šādi ēdienam tiks piešķirta garša, nepievienojot jēra gaļu.

Teļa un putnu gaļa šai zupai gan nebūs īsti laba izvēle, jo tā ir pārāk maiga. Šai uzbeku zupai raksturīgo smeķi piešķir tieši jēra vai nobrieduša lopa gaļas garša.

Lasi tālāk, lai uzzinātu "Russianfood", "Lifehacker" un "Eda" padojumus, kas jāņem vērā, gatavojot lagmanu, lai tas vienmēr izdotos un, ļoti iepējams, pat kļūtu par tavu iecienītāko zupu.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form