Mārtiņdienas tirgus: recepšu špikeris pašgatavotiem kārumiem

Mārtiņdienas tirgus: recepšu špikeris pašgatavotiem kārumiem
Foto: Shutterstock

Tā kā 10. novembris šogad iegadījies sestdienā, tad, ieskandinot svētkus, teju visās skolās un bērnudārzos jau iepriekš visas nedēļas garumā pilnā sparā notiek tradicionālie Mārtiņdienas tirdziņi. Atvieglojot dzīvi vecākiem, sastādījām recepšu špikeri vienkārši pagatavojamiem un ērti iesaiņojamiem kārumiem. Vari būt drošs, ka šogad tieši pie tava mazā pārdevēja stenda stāvēs visgarākā rinda.

Ja kādā dziļākā virtuves atvilktnē mētājas "Riekstiņu" alumīnija formiņas, ir īstais laiks notraust tām putekļus un celt gaismā šo bagātību, piesmaržinot virtuvi ar kārdinošu smilšu mīklas aromātu, lai jau pēc brīža varētu ziest nule kā izceptajās cepumu "čaumalās" karamelīgi brūno un ķepīgi saldo vārīto iebiezināto pienu. Pieredze rāda, ka šis kārums tirdziņos vēl nekad nav palicis neizpirkts, gluži tāpat kā pildītas vafeles, cukurotie "Žagariņi" un "Sēnītes" vai "Vāverītes" no sulīgas biskvīta mīklas.

Olbaltumu cepumi meringi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lielisks produkts pircēju pievilināšanai ir arī vienkārši pagatavojamie bezē vai franču meringi, kas izskatās pēc gaisīgiem mākonīšiem. Olbaltuma pamatmasu vari viegli iekrāsot pastelīgos toņos, izmantojot kādu pilīti pārtikas krāsvielas. Tad atliks vien iesaiņot glītos darinājumus caurspīdīgos, čaukstoša dāvanpapīra maisiņos, lai apžilbinātu pircējus.

Mārtiņdienas tirgus: recepšu špikeris pašgatavotiem kārumiem
Foto: Shutterstock

Mārtiņdienas našķu tapināšanai ne vienmēr nepieciešama cepeškrāsns - ir virkne recepšu, kas neprasa daudz pūļu, bet vainagosies izcili kārdinošā rezultātā: saldās "desas" vai "kartupeļi", trifeles, īrisa konfektes, cepumu mājiņas, brazīļu bērneļu iecienītās "brigaderos" konfektes ar kokosriekstu skaidiņām. Dažādu ātro kārumus pagatavošanai lieti noderēs arī kraukšķīgās brokastu pārslas.

Mārtiņdienas tirgus: recepšu špikeris pašgatavotiem kārumiem
Foto: Shutterstock

Apvienojot apgrauzdētas auzu pārslas un riekstus, mazliet žāvētus augļus un ķepīgu kļavu sīrupu vai medu, var ātri un vienkārši pagatavot veselīgos auzu pārslu batoniņus. Lai to izskats būtu īpaši kārdinošs, nobeigumā vari tāfelītes pārliet ar kausētu tumšo šokolādi - kārotāju netrūks!

Lūk, lērums lielisku ideju, kas noteikti noderēs, gatavojoties Mārtiņdienas tirdziņiem.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka