Foto: DELFI
Ir iespējams pagatavotu tādu našķi, kas neprasa ilgu laiku stāvēt pie plīts, un izmaksu ziņā nav dārgs, pat – lēts! Pirmo reizi nolēmu katliņā uztaisīt karameļu popkornu. Kārums izdevās pat negaidīti labs, un liels trauks ar to izmaksāja zem eiro. Izdevās tikpat gards, kāds kraukšķināts iepriekš, apmeklējot kinoteātri.

Vienīgais nepatīkamais darbs varētu būt katliņa, kurā veidota karameļu mērce, mērcēšana pēc gatavošanas. Bet citādi – ātrs darbiņš virtuvē, kas nudien neprasa daudz pūļu. Īstenībā bija pat patīkams brīdis, kad virtuvi piepildīja sviestā spridzināto popkorna graudu aromāts un dzintara krāsas karamele piesmaržināja telpu. Process ar visa sagatavošanu prasīja nieka 15 minūtes. No sastāvdaļām lielveikalā nopirku kukurūzas graudus popkornam, pārējais bija atrodams mājās – divas ēdamkarotes sviesta, aptuveni simts gramu cukura un pavisam nedaudz ūdens.

Uz vidējas liesmas katliņā izkausē ēdamkaroti sviesta.

Foto: DELFI

Ber katliņā aptuveni simts gramus kukurūzas graudu, samaisi ar sviestu.

Foto: DELFI

Uzliec katliņam vāku un ļauj popkornam sprakšķot pagatavoties.

Foto: DELFI

Sakrati katliņu, lai izkausētais sviests sajaucas ar popkornu. Tas pēcāk dos patīkamu sviesta garšu.

Foto: DELFI

Kad popkorns gatavs, izber to no katliņa kādā bļodā.

Foto: DELFI

Gatavo karameļu mērci. Ieber katliņā cukuru un pielej dažas ēdamkarotes ūdens.

Foto: DELFI

Nepārtraukti maisot, uz vidējas liesmas ļauj cukuram izšķīst.
Foto: DELFI

Kad izveidojusies dzintara krāsas masa, pievieno ēdamkaroti sviesta.
Foto: DELFI

Pārlej karameli pār popkornu un veikli samaisi. Tas jādara ļoti ātri, lai cukurs nepaspēj sacietēt.
Foto: DELFI

Baudi kraukšķīgo našķi! Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!