Vienīgais nepatīkamais darbs varētu būt katliņa, kurā veidota karameļu mērce, mērcēšana pēc gatavošanas. Bet citādi – ātrs darbiņš virtuvē, kas nudien neprasa daudz pūļu. Īstenībā bija pat patīkams brīdis, kad virtuvi piepildīja sviestā spridzināto popkorna graudu aromāts un dzintara krāsas karamele piesmaržināja telpu. Process ar visa sagatavošanu prasīja nieka 15 minūtes. No sastāvdaļām lielveikalā nopirku kukurūzas graudus popkornam, pārējais bija atrodams mājās – divas ēdamkarotes sviesta, aptuveni simts gramu cukura un pavisam nedaudz ūdens.
Uz vidējas liesmas katliņā izkausē ēdamkaroti sviesta.
Ber katliņā aptuveni simts gramus kukurūzas graudu, samaisi ar sviestu.
Uzliec katliņam vāku un ļauj popkornam sprakšķot pagatavoties.
Sakrati katliņu, lai izkausētais sviests sajaucas ar popkornu. Tas pēcāk dos patīkamu sviesta garšu.
Kad popkorns gatavs, izber to no katliņa kādā bļodā.
Gatavo karameļu mērci. Ieber katliņā cukuru un pielej dažas ēdamkarotes ūdens.
Nepārtraukti maisot, uz vidējas liesmas ļauj cukuram izšķīst.
Kad izveidojusies dzintara krāsas masa, pievieno ēdamkaroti sviesta.
Pārlej karameli pār popkornu un veikli samaisi. Tas jādara ļoti ātri, lai cukurs nepaspēj sacietēt.
Baudi kraukšķīgo našķi! Labu apetīti!