Picas omīte – fokača: vienkāršs veids, kā piesildīt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu
Foto: Shutterstock

Ja pica un dažādi pastas veidi ir visiem labi zināma Itālijas kulinārā mantojuma klasika, tad fokača – itāliešu tradicionālā raudzētā maize – nav ieguvusi tik plašu atpazīstamību. Un žēl, ka tā, jo fokača ir ne vien ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, bet to var papildināt arī ar dažādām piedevām, piemēram, olīvām, ķiploku daiviņām, tomātiem, garšaugiem un citiem labumiem.

Daudziem ir maldīgs uzskats, ka maizes cepšana ir piņķerīgs un laikietilpīgs pasākums, kas nav ieguldīto pūļu vērts. Jāatzīst, ka šis pieņēmums nav gluži bez pamata, jo ir daudzas receptes, kas paredz maizes mīcīšanu līdz septītajiem sviedriem un dažnedažādas citas izdarības, kas, jau buroties cauri receptei, aizdzen jebkādu vēlmi tikt pie gardi smaržojoša pašceptas maizes klaipiņa. Bet, vienreiz pagatavojot fokaču, nākas secināt, ka ne vienmēr izcils rezultāts panākams tikai ar nogurdinošu darbu.

Tiek uzskatīts, ka tieši fokača ir picas "vecmāmiņa", skaidro portāla "Kitchenmag" autori. Atšķirība tikai tajā, ka svarīgākais fokačas elements ir maize, savukārt picai tas ir pildījums. Teju katrā Itālijas reģionā fokača tiek cepta citādi: atšķiras gan maizītes biezums, gan forma. Arī piedevas var tikt gan izkārtotas virs maizes, gan izmantotas kā pildījums.

Picas omīte – fokača: vienkāršs veids, kā piesildīt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu
Foto: Shutterstock

Visbiežāk itālieši maizīti pirms šaušanas krāsnī dāsni ieziež ar olīveļļu, iespiež tajā nomizotas ķiploka daiviņas un rozmarīna skujiņas. Kad fokača gatava, visu māju piepilda neaprakstāmi apetītlīgs aromāts, kas drīz vien pievilina izsalkušos mājiniekus. Bet, kas tad jāņem vērā, lai fokača vienmēr izdotos nevainojami garda?

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka