Foto: Shutterstock
"Krēmzupas var būt ļoti aromātisks un vērtīgs ēdiens, tikai reizēm tās tiek gatavotas kā šķidrāks sablendētu dārzeņu biezenis, kā smūtijs, kuru apēdot, mēs nesaņemam sāta sajūtu un jau pēc neilga laika atkal esam izsalkuši. Reizēm sātīgumam pievienojam saldo krējumu, bet vai tas vienmēr ir nepieciešams?" jautā Ārija Avota (@arija_avota_recipes), interaktīvās pavārgrāmatas iesācējiem "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore. Lūk, kādi ir Ārijas Avotas pieci ieteikumi, lai krēmzupa izdotos garda un sātīga.

Krēmīgumam pievieno lēcas

Gatavojot krēmzupu, pievieno lēcas, vislabāk nelobītās. Sablendētas, tās zupai piešķirs gan krēmīgumu, gan skaistu krāsu, vērtīgas uzturvielas, kā arī izteiksmīgu tekstūru. Tās arī nodrošinās ilgāku sāta sajūtu.

Pāris selerijas kātu dara brīnumus

Reizē ar dārzeņiem, pievieno un apcep gabaliņos sagrieztus selerijas kātus, kaut vai divus. Sablendēti selerijas kāti zupai piešķirs vēl vienu – saldenu – garšas noti, arī brīnišķīgu tekstūru, kas vairs nebūs kā biezenis. Pat tiem, kuriem selerijas kāti negaršo, biezzupā tie garšos, jo būs pilnīgi pārvērtušies. Papildus būs arī šķiedrvielas un vitamīni.

Siers pikantumam un sāta sajūtai

Pasniedzot, zupai var uzrīvēt dažādus sierus vai uzbērt gabaliņos saplēstu mocarellu vai gorgonzolu. Sieri dos gan papildus garšu, arī pikantumu, gan ilgāk nodrošinās sāta sajūtu.

Bagātini garšu ar niansēm!

Pasniedzot var pārbērt grauzdētas sēklas, riekstus, grauzdiņus, pārliet extra virgin olīveļļu, nogatavināto balzāmetiķi, pesto.

Foto: Shutterstock

Citrons kā punkts uz "i"

Zupai garšu ļoti labi izlīdzsvaro beigās nedaudz pievienota citrona sula. To katrs var pievienot individuāli. Tas der pat skābajai tomātu krēmzupai, jo citādi skābais citrons to paceļ citā līmenī.
Un tā iegūsim krēmzupu kā pamatēdienu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!