Foto: Shutterstock
Ar sietiņu un caurduri var izdarīt daudz vairāk nekā tikai nokāst makaronus. Liec savam sietiņam vai caurdurim strādāt uz "pilnu slodzi". Lūk, septiņi veidi, kā vēl var izmantot šo virtuves rīku.

Gatavo gvakamoli

Foto: Shutterstock


Smalku sietiņu tu vari izmantot, lai ātri sasmalcinātu avokado. Izspiežot cauri sietiņam nomizotu un gabaliņos sadalītu avokado, iegūsi lielisku, vienmērīgu gvakamoles konsistenci. Recepti vari izlasīt šeit.

Gatavo pildītas olas

Foto: Shutterstock

Ar smalka sietiņa palīdzību tu vari ļoti ātri sasmalcināt vārītu olu dzeltenumus, lai pagatavotu pildītās olas, piemēram, pildītas olas ar mazsālītu lasi. Šādi smalcinātas olas vari izmantot arī rasola vai siļķes kažokā rotāšanai, nelielu sviestmaizīšu dekorēšanai.

Gatavo klimpiņas un profitroļus

Foto: Shutterstock

Gatavo kūku mīklu

Foto: Shutterstock

Caur parastu virtuves sietiņu var izsijāt miltus. Tev nav vajadzīga speciālā miltu sijājamā krūka. Ar sietiņu tu šo darbu izdarīsi daudz ātrāk un vienkāršāk.

Gatavo kartupeļu biezputru

Foto: Shutterstock

Caur sietiņu tu vari izberzēt varītos kartupeļus un iegūt ideālu kartupeļu masu, lai pagatavotu biezputru, kartupeļu pankūku mīklu vai kartupeļu klimpiņas ņoki.

Sarīvē sieru

Foto: Shutterstock

Metāla sietiņu tu vari izmantot, lai sarīvētu puscietu sieru. Lieliska alternatīva, ja kaut kādu iemeslu dēļ rīve nav pieejama.

Pagatavo grieķu jogurtu

Foto: Shutterstock

Izklāj ar marli smalku sietiņu un ielej tajā jogurtu, ļauj tam vairākas stundas vai visu nakti notecēties virs kādas bļodas vai katliņa. Rezultātā tu iegūsi biezo grieķu jogurtu. Siltā laikā jogurtu notecēties noteikti liec ledusskapī.

Iegūto biezo jogurtu tu vari izmantot, lai, piemēram, pagatavotu gardo šokolādes desertu ar olbaltumu putām. Recepti lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!