Sodas 'dzēšana', cepšana sviestā un citi vecmāmiņu padomi, kuri jāaizmirst uz visiem laikiem
Foto: Shutterstock

Ēst gatavošanas prasmes mēs sākam apgūt jau agrā bērnībā, pakāpjoties uz ķeblīša un uzmanīgi sekojot tam, ko dara omīte. Reti kurš aizdomājas, ka arī viņa savulaik ir stāvējusi uz ķeblīša, iemūžinot atmiņā savas vecmāmuļas padomus kā neapstrīdamu patiesību. Laiki mainās, bet daudzi gadu desmitiem seni virtuves paradumi joprojām šķiet pašsaprotami un nevienam nenāk prātā tos apšaubīt. Ir laiks lauzt iesīkstējušos priekšstatus un noskaidrot, cik pamatoti ir vecmāmiņu ieteikumi.

Mammas un vecmāmiņas daudziem ir neapstrīdamas autoritātes virtuves gudrībās, mēs viņu padomus pieņemam bez ierunām. Cepam kotletes, kā to savulaik ierādījusi ome, izsijājam miltus, gatavojot kūku, "dzēšam" sodu ar etiķi. Vai kāds maz aizdomājas, kādēļ jādara tieši tā un ne citādi?

Aptaujājot profesionālus pavārus ar daudzu gadu stāžu, "Aif" speciālisti noskaidrojuši, ka ne viens vien vecmāmiņu padoms ir bezjēdzīgs. Daži no tiem zaudējuši savu aktualitāti līdz ar pārtikas rūpniecības tehnoloģisko attīstību, bet citi nekad nav bijuši efektīvi. Lasi tālāk un uzzini, kurus trikus turpmāk izslēgt no sava virtuves prasmju arsenāla.

Source

Tasty

Tags

Nenormāli noderīgi padomi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form