
Suši no pilnīgi eksotiska un nevienam nezināma ēdiena ir kļuvuši vai par ikdienišķu gardumu, ko var baudīt gan Āzijas virtuves restorānos, gan pagatavot mājās. Nepieciešamās sastāvdaļas iegādājamas visos lielveikalos.
Lai "pirmie kucēni nebūtu jāslīcina" vai arī, ja vēlies uzlabot savas suši gatavošanas prasmes, piedāvājam astoņus padomus visgardāko suši pagatavošanai mājas apstākļos. Ar tiem portālā "Gourmet" dalās Ņujorkas Kulinārās izglītības institūta profesore Ērika Vaida.
Rīsi, rīsi un vēlreiz rīsi
Izrādās, suši izdošanās "atslēga" ir nevis kaviāra pildījums, pašu gatavots vasabi, bet gan - rīsi! Tie ir tik svarīgi, ka Japānā restorānos, kuri specializējas suši gatavošanā, pirmos divus mācību gadus (no pavisam kopā septiņiem) jaunie pavāri pavada, mācoties pareizi sagatavot rīsus. Pamatu pamats labiem suši ir īsto rīsu iegāde - vienmēr izvēlies īsos japāņu rīsus, kas domāti tieši suši pagatavošanai. Latvijā iegādājami vairāku zīmolu suši rīsi, bet, lai arī kuru ražotāju tu izvēlētos, skaties, lai uz paciņas būtu norāde, ka šie rīsi ir domāti suši gatavošanai. Iemesls? Parastajos rīsos ir zemāks amilozes (rīsos atrodamā cukura) sastāvs, līdz ar to šie rīsi nav lipīgi un nav iespējams panākt vajadzīgo tekstūru.