
Kaut gan kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process, tomēr, mielojoties ar mutē kūstošu "Napoleonu" vai iekožoties zeltaini kraukšķīgā un trauslā kārtainās mīklas buljona pīrādziņā, nākas atzīt – mājās gatavoti šie kārumi garšo daudz labāk par veikalā pirktajiem. Turklāt, kārtaino mīklu vari pagatavot jau tagad un uzglabāt saldētavā. Tad svētkos atliks tikai to atkausēt un izmantot svētku galdā ceļamu labumu tapināšanai.
Tiek uzskatīts, ka kārtainā mīkla pirmo reizi tika izgatavota Francijā, 17. gadsimtā, un kaut gan sākotnēji mīklas pagatavošanas knifi tika rūpīgi sargāti, drīz vien šis brīnumaini gardais kulinārijas jaunievedums kļuva iecienīts visā pasaulē.
Kārtaino mīklu mūsdienās var iegādāties teju katrā veikalā, tomēr labāk un, protams, lētāk, būs to pagatavot mājās, jo rūpnieciski gatavotajai mīklai bieži vien tiek pievienotas dažādas nevēlamas piedevas un izmantotas ne tās augstākās kvalitātes taukvielas. Un tās, kā zināms, ir viena no kārtainās mīklas galvenajām sastāvdaļām.

Šoreiz piedāvājam, sekojot "Cālis.lv" recepšu arhīva un portāla "Jedim doma" padomiem, iemācīties pagatavot kārtaino bezrauga mīklu. Salīdzinājumā ar kārtaino rauga mīklu, no bezrauga mīklas gatavotie izstrādājumi ir daudzslāņaināki, vieglāki un gaisīgāki – un tieši tās ir kvalitātes, kuras vairums no mums sagaida no kārtainās mīklas.
Tagad atliek tikai uzzināt visus bezrauga kārtainās mīklas pagatavošanas smalkumus un ķerties pie darba.