Soli pa solim: kā pagatavot izcili gardo, lēto un sildošo franču sīpolu zupu
Foto: Shutterstock

Sīpolu zupa no nabadzīgo Parīzes iedzīvotāju miesu un garu stiprinošas maltītes ir kļuvusi par Francijas kulināro tradīciju simbolu. Laika gaitā šī vienkāršā ēdiena garša ir tikusi izkopta līdz pilnībai un sātīgais virums ir kļuvis populārs visā pasaulē. Pat Ernests Hemingvejs sīpolu zupu ieteicis kā īsti piemērotu ēdienu spēka atgūšanai pēc negaidītiem likteņa pavērsieniem bagātas bezmiega nakts, bet šis sātīgā un lētā zupiņa lieliski palīdzēs arī sasildīties aukstās ziemas dienās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Runā, ka, lai pagatavotu izcili gardu sīpolu zupu, ir jāpiedzimst kā francūzim, bet, mūsuprāt, ņemot vērā pāris "Tasty" un "F-journal" noderīgus padomus, tas būs pa spēkam pat iesācējam pavārmākslā.

Galvenais sīpolu zupas gatavošanas noslēpums ir – pacietība. Jo ilgāk tiks sutināti sīpoli, jo zupa būs gardāka. Kopējais zupas gatavošanas laiks var aizņemt pat 3–4 stundas, bet zupas garša būs tā vērta.

Stipri vien saīsināt sīpolu sautēšanās procesu palīdzēs tāds knifs kā sodas pievienošana - pietiks vien ar šķipsnu šī brīnumainā pulverīša, lai sīpoli izsautētos jau 20-30 minūtēs, turklāt sodas garša gatavajā zupā itin nemaz nebūs jūtama.

Lasi tālāk, lai uzzinātu citus franču sīpolu zupas gatavošanas knifiņus un divas klasiskas receptes.

Tags

Sarakstu karuselis Zupas receptes Sīpoli Zupas un buljoni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form