Soli pa solim: kā pagatavot izcili gardo, lēto un sildošo franču sīpolu zupu
Foto: Shutterstock

Sīpolu zupa no nabadzīgo Parīzes iedzīvotāju miesu un garu stiprinošas maltītes ir kļuvusi par Francijas kulināro tradīciju simbolu. Laika gaitā šī vienkāršā ēdiena garša ir tikusi izkopta līdz pilnībai un sātīgais virums ir kļuvis populārs visā pasaulē. Pat Ernests Hemingvejs sīpolu zupu ieteicis kā īsti piemērotu ēdienu spēka atgūšanai pēc negaidītiem likteņa pavērsieniem bagātas bezmiega nakts, bet šis sātīgā un lētā zupiņa lieliski palīdzēs arī sasildīties aukstās ziemas dienās.

Runā, ka, lai pagatavotu izcili gardu sīpolu zupu, ir jāpiedzimst kā francūzim, bet, mūsuprāt, ņemot vērā pāris "Tasty" un "F-journal" noderīgus padomus, tas būs pa spēkam pat iesācējam pavārmākslā.

Galvenais sīpolu zupas gatavošanas noslēpums ir – pacietība. Jo ilgāk tiks sutināti sīpoli, jo zupa būs gardāka. Kopējais zupas gatavošanas laiks var aizņemt pat 3–4 stundas, bet zupas garša būs tā vērta.

Stipri vien saīsināt sīpolu sautēšanās procesu palīdzēs tāds knifs kā sodas pievienošana - pietiks vien ar šķipsnu šī brīnumainā pulverīša, lai sīpoli izsautētos jau 20-30 minūtēs, turklāt sodas garša gatavajā zupā itin nemaz nebūs jūtama.

Lasi tālāk, lai uzzinātu citus franču sīpolu zupas gatavošanas knifiņus un divas klasiskas receptes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka