Foto: Shutterstock

Avokado augļi pavisam noteikti ir pavasarīgas ēdienkartes vēstneši – tiklīdz, kā gaisā jūtamas siltākas vēsmas, mēs tiecamies gatavot svaigos salātus. Lai ēšanu padarītu ne vien garšīgāku, bet arī skaistāku, avokado var ietērpt mazliet citādākā izskatā nekā ierasts. Piemēram, pagatavojot no avokado pusītes skaistu rozīti, ko likt uz šķīvja. Kā to izdarīt?

Vispirms jāatrod gatavs, bet ne pārāk mīksts avokado. Avokado pārgriež uz pusēm un noloba tā miziņu (visvieglāk būs nomizot avokado, kam ir izteikti grubuļaina miziņa). Pēc tam ar sīku un asu nazīti avokado sagriež plānās jo plānās šķēlītēs.

Kad avokado sagriezts plānās šķēlītēs, tās sabīda slīpā leņķī – izskatīsies, ka avokado izstiepies garumā un sarāvies platumā. Pēc tam, sākot no vienas šķēlīšu rindas gala, rūpīgi ieliec avokado šķēlītes un tin kopā, līdzīgi kā ruletīti. Avokado šķēlītes pieglauž vienu otrai un rozīte gatava!

Pasniedz mīkstumu tāpat uz šķīvja, apkaisītu ar sāli un pipariem, liec uz grauzdiņa vai pa virsu svaigajiem salātiem. Vairāk par to, ko vēl iesākt ar avokado, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!