Foto: Shutterstock
Ar Ziemassvētku smaržu piepildīta māja un pilns trauks ar svaigi ceptām piparkūkām 20 minūtēs? Jā, tas nav sapnis! Noderīgu padomu, kas noteikti noderēs Ziemassvētku gaidīšanas laikā, iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem.

Piparkūku mīklu uz cepamā papīra izrullē plānā kārtā un liek uz plāts ar visu papīru.

Mīklu pārziež ar sakultu olu. Virsū kaisa riekstus, sēkliņas, žāvētas dzērvenes, magones, kokosriekstu skaidiņas, sukādes... kas nu kuram garšo. Uz mīklas uzkaisītos gardumus viegli iespiež mīklā ar plaukstu vai viegli pārrullē ar mīklas rulli un liek krāsnī cepties 5-8 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Izņemtu no plīts, lielo piparkūkas plāksni plānā kārtiņā pārziež ar aprikožu džemu un karstu sagriež rombiņos vai kvadrātiņos.

Atdzisušu apkaisa ar pūdercukuru.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Zemāk atradīsi vēl 10 piparkūku receptes no "Tasty" apcirkņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!