Virtuves pamati: Dažādie nūdeļu veidi, kas jāzina
Foto: Shutterstock

Dažādas olu un rīsu miltu nūdeles, šķiet, ir teju neatņemama Āzijas virtuvju sastāvdaļa, ar kuru asociējas kā japāņu kulinārie šedevri, tā ķīniešu ēdieni. Arī latvieša garšas kārpiņām nūdeles nav svešas – olu un miltu nūdeles tā pati itāliskā pasta vien ir, ko esam iecienījuši arī mēs.

Nūdeles var būt gan svaigas, gan kaltētas, pagatavotas no olām vai bez, ar rīsu miltiem, kviešu miltiem vai, piemēram, pupiņu miltiem. Variāciju, krāsu, apjoma, garšas un izskata ziņā pat var apmaldīties, kamēr atrod piemērotākās iecerētajai maltītei vokpannā vai zupai. Tāpēc esam atlasījuši dažas, mūsuprāt, nozīmīgākās un populārākās nūdeles, kuras vērts iepazīt tuvāk.

Source

Tasty

Tags

Āzija Munga pupiņas Virtuves pamati Sarakstu karuselis Griķu nūdeles Kviešu milti Olu nūdeles Rīsu nūdeles
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form