Virtuves pamati: piemērotākās eļļas cepšanai, mērcēm un mīklām
Foto: Shutterstock

Eļļas un taukvielu izvēle gatavošanai ir rūpīgs process, jo tā ēdienu var paspilgtināt un padarīt vēl garšīgāku, vai tieši pretēji, nomākt tā garšu un padarīt maltīti nebaudāmu. Katram apstrādes veidam ir sava, ideālā eļļa. Piemēram, salātu mērcēm mēs noteikti izmantosim olīveļļu, bet fritēšanai – rapšu vai augu eļļu. Tāpat ar mīklām, no kurām gatavojam kūkas un mīklas, – tām izvēlēsimies neitrālas garšas eļļu, sviestu vai kokosriekstu eļļu, lai nesabojātu maltīti. Kādas tad īsti ir piemērotākās?

Eļļas izvēles brīdī varētu nonākt strupceļā – šobrīd to veidu ir tik daudz, ka grūti izvēlēties īsto un vienīgo. Starp saulespuķu, rapšu un olīveļļas plauktiem iespraukušās tādas eksotiskas eļļas, kā pistāciju, valriekstu, kokosriekstu un citu brīnumu. Protams, visām var atrast pielietojumu, bet ir jāzina, kādu.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Augu eļļa Ķirbju eļļa Kokosriekstu eļļa Kukurūza Lazdu rieksti Olīveļļa Pekanrieksti Pistācijas Rapšu eļļa Sezama eļļa Sviests Zemesriekstu eļļa Valriekstu eļļa Mafini Salātu mērces Tortes un kūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form