Zaļais brīnumpulverītis – 'matcha' tēja. Kā to izmantot kulinārijā?
Foto: Shutterstock

Pēdējo gadu laikā zaļā tēja, kas atceļojusi no Japānas, ar nosaukumu "matcha", kļūst aizvien populārāka arī pie mums. Ja pirms dažiem gadiem to piedāvāja iegādāties vien daži vietējie interneta veikaliņi, tad tagad zaļās tējas dzērienus piedāvā arī kafejnīcas. Ja labi meklē, to var arī atrast lielveikalu plauktos. Bet kas tad īsti ir "matcha" un kāpēc to būtu vērts izmantot ne vien dzērienu pagatavošanā, bet arī ēdienos?

Vispirms noteikti jāzina, ka "matcha" ir zaļā tēja pulvera formā. To parasti dzer siltu – uz vienu krūzi nepieciešama aptuveni pusotra tējkarote tējas, bet pēc pagatavošanas to uzputo ar īpašu bambusa slotiņu sauktu par "chasen". Attiecības gan var atšķirties, jo tēju ražotāji ir dažādi. NaturalLivingIdeas.com vēsta, ka "matcha" tējas krūzītē ir piecreiz vairāk antioksidantu, kā jebkurā citā ēdienā. Varbūt tāpēc japāņi ir ilgdzīvotāji, jo šī tēja pasargājot arī no sirds slimībām, uzlabojot asinsriti, un tiek uzskatīta par vienu no pasaulē populārajiem superproduktiem jeb "superfood".

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka