Zaļais brīnumpulverītis – 'matcha' tēja. Kā to izmantot kulinārijā?
Foto: Shutterstock

Pēdējo gadu laikā zaļā tēja, kas atceļojusi no Japānas, ar nosaukumu "matcha", kļūst aizvien populārāka arī pie mums. Ja pirms dažiem gadiem to piedāvāja iegādāties vien daži vietējie interneta veikaliņi, tad tagad zaļās tējas dzērienus piedāvā arī kafejnīcas. Ja labi meklē, to var arī atrast lielveikalu plauktos. Bet kas tad īsti ir "matcha" un kāpēc to būtu vērts izmantot ne vien dzērienu pagatavošanā, bet arī ēdienos?

Vispirms noteikti jāzina, ka "matcha" ir zaļā tēja pulvera formā. To parasti dzer siltu – uz vienu krūzi nepieciešama aptuveni pusotra tējkarote tējas, bet pēc pagatavošanas to uzputo ar īpašu bambusa slotiņu sauktu par "chasen". Attiecības gan var atšķirties, jo tēju ražotāji ir dažādi. NaturalLivingIdeas.com vēsta, ka "matcha" tējas krūzītē ir piecreiz vairāk antioksidantu nekā jebkurā citā ēdienā. Varbūt tāpēc japāņi ir ilgdzīvotāji, jo šī tēja pasargājot arī no sirds slimībām, uzlabojot asinsriti, un tiek uzskatīta par vienu no pasaulē populārajiem superproduktiem jeb "superfood".

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Baltā šokolāde Banāni Bezpiedevu jogurts Kokosriekstu piens Mandeļu piens Saldais krējums Spināti Sviests Šokolāde Zaļā tēja Kafija Kēksi Krēmi Mafini Saldējuma un piena kokteiļi Želejas Tortes un kūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form