Foto: Shutterstock
Pazīstamais Latvijas bārmenis Inguss Reizenbergs iesaka četrus karstos kokteiļus svētku laikam, kā arī sniedz noderīgus padomus, kā tos vislabāk pagatavot.

Karsto kokteiļu gatavošana nav sarežģīts process, būtiski ievērot vien dažus nosacījumus, piemēram, jāizmanto tikai karstajiem dzērieniem piemērotus traukus vai glāzes. Karstos dzērienus pasniedz caurspīdīgās stikla krūzītēs uz kājiņas: īru kafijas vai karstvīna, kafijas vai tējas krūzēs.

Karstos kokteiļus nav ieteicams sildīt atkārtoti. Tos lej termosā vai karsē lielās stikla karafē un kannā virs tējas sveces liesmas.

Gatavošanas laikā kokteiļus karsē uz lēnas uguns traukā bez vāka līdz 65-75 grādu temperatūrai (līdz brīdim, kad sāk izdalīties tvaiks, bet vēl nav burbuļu. Dzērienu nedrīkst uzvārīt, jo tad tas pārvērtīsies par saldu un lipīgu šķidrumu, kas nebūs baudāms.

Dekorāciju sagatavošanai noderēs maza rīvīte, piemēram, muskatrieksta, mandeļu vai riekstu sarīvēšanai, ass nazis un sietiņš noliešanai.

Smelieties iedvesmu, baudiet un sviniet! Lai labi garšo!

Ziemassvētku groks

Sildošs un stiprs dzēriens svētku vakaram - Ziemassvētku groks, kurā ir gan gaišais rums, gan ābolu sula. Interesantu noti dzērienam piešķir pievienotā citronzāle.

Lasīt vairāk

Nevainīgais karstvīns

Karstvīns, kas patiesībā nav pat vīns! Upeņu un dzērveņu sula, kam pievienots zemeņu sīrups.

Lasīt vairāk

Viskija kokteilis 'Karstā upene'

Karsta upeņu sula latvieša garšas kārpiņām vairāk asociējas ar melno balzāmu. Inguss Reizenbergs iesaka izmēģināt citu karstā kokteiļa recepti, upeņu sulai pievienojot viskiju un sīrupu.

Lasīt vairāk

Medus punšs

Medus punšs ir īsts ziemas kokteilis - tumšais rums, ko papildina ābolu sula un medus sīrups, sasildīs!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!