Foto: Shutterstock kolāža
Katrs jau kopš bērnības, gluži kā vienreizvienu, ir ielāgojis mammu un omīšu daudzināto faktu, ka biezpiens ir jāēd, lai būtu spēks kaulos un laba atmiņa. Mēs piekrītam, ka mammas ir jāklausa jebkurā vecumā, tāpēc, lai apvienotu lietderīgo ar patīkamo, sagatavojām 11 receptes kārdinošiem našķiem ar biezpiena pildījumu.

Tas nu ir fakts, ka latvietis izdomās, kā iemānīt savu iecienīto biezpieniņu pat tur, kur tam nemaz nebūtu jābūt. Franči būtu vairāk nekā izbrīnīti, nogaršojot eklēru interpretāciju latviešu gaumē. Ja citviet pasaulē šo konditorejas šedevru pilda ar maigu, zīdaini gludu olu, sviesta vai šokolādes krēmu, tad mēs bliežam "pa vienkāršo" - iztrinam biezpienu caur sietu un samaisām ar svaigi kultu putukrējumu. Jo, kāpēc gan ne?

Tomēr latvieši nav vienīgie, kuru kulinārajām tradīcijām raksturīgas īpaši dradzīgas attiecības ar biezpienu: moldāvi ir iecienījuši placindas, bet krievi - vatruškas - maizītes ar sulīgu biezpiena pildījumu.

Liess biezpiens ir arī viens no tievētāju un sportistu ēdienkartes stūrakmeņiem, tādēļ kolekcijā atradīsi saldos kārumus, ko var bez sirdsapziņas pārmetumiem baudīt arī kaloriju skaitītāji!

Lūk, 11 ar biezpienu pildītu kārumu receptes iedvesmai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!