Foto: Shutterstock
Populārākā pašmāju kulinārijas portāla "Tasty.lv" sestā dzimšanas diena ir lielisks iemesls, lai katrs mūsu uzticamais lasītājs sevi palutinātu ar kādu gabaliņu kūkas. Pa šiem gadiem esam "atkoduši" jūsu gaumi un zinām, ka mīlētākie kārumi ir tie, ko var pagatavot pēc iespējas ātrāk un vienkāršāk. Parokoties arhīvā, svinībām izvēlējāmies sešas cepumu kūkas – bez cepšanas, liekām pūlēm un sarežģītām sastāvdaļām. Iztiksim bez garām svētku runām un tā vietā kopīgiem spēkiem ķersimies pie darbiem!

To, kuram ienāca prātā ģeniālā ideja tortes biskvītu aizstāt ar veikalos nopērkamajiem cepumiem, būtu jāapbalvo ar šokolādes medaļu. Šis ātrais risinājums paver iespējas dažādiem saldiem meistarstiķiem. Vienkāršākajā variantā cepumus vari sastiprināt ar vārītu iebiezināto pienu, kas sajaukts ar krējumu un cukuru. Klasika ir arī caur sietu iztrīts vai sablendēts biezpiens, kas samaisīts ar gaisīgu saldo putukrējumu. Biezpienu šajā kompozīcijā aizstājot ar krēmsieru, maskarponi vai rikotas sieru rezultāts, protams, būs krēmīgāks, garšīgāks, un, protams, arī treknāks, bet kurš gan svētkos skaita kalorijas?!

Kūkas krēma iesmaržināšanai noderēs kafija, kakao, rīvētas citrusaugļu miziņas vai zaļā "matcha" tēja, kas krēmam piešķirs arī skaisti zaļu toni. Kā dabīgās krēma krāsvielas var izmantot arī biešu, spinātu vai burkānu sulu.

Izvirtības "Tasty" jubilejas cepumkūkas pildījuma kārtās vari turpināt ar marmelādes gabaliņiem, riekstiem, rīvētu šokolādi, zefīru pusītēm, pastilām, kā arī, protams, svaigām ogām, augļiem un citiem fantastiskiem labumiem.

Liels cepumkūkas pluss ir tas, ka vari ērti piekoriģēt kūkas lielumu savai apetītei, manipulējot ar cepumiem gluži kā ar "Lego" klucīšiem. Ja vēlies cepumus izkārtot maģiskajā sešiniekā, uzmeistarojot pieklājīga izmēra ciparkūku, noskaties šo video recepti. Bet, ja pēc garās darba dienas prāts nenesas uz varoņdarbiem, ej vieglāko ceļu – lai pagatavotu kūciņu vienai personai, tev būs nepieciešami vien 2-3 cepumi un pāris karotes pildījuma – tas nu būs pa spēkam katram "Tasty.lv" lasītājam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!